MojWindows

Microsoft sa tento rok zúčastní veľtrhu Mobile World Congress v Barcelone a zjavne nepôjde len o formalitu, kedy by tu vystavil stánok so svojimi existujúcimi produktami. Novinárom po celom svete totiž začali prichádzať oficiálne pozvánky, ktoré upozorňujú na prezentáciu naplánovanú na 24. februára.

Hoci sa v pozvánke nespomína nič konkrétne, vzhľadom na prítomných zástupcov Microsoftu sa dá pomerne ľahko odhadnúť, v akom duchu by sa mala prezentácia niesť. To, že dočkať by sme sa mali „veľkých vecí“ naznačuje už prítomnosť samotného šéfa Microsoftu, Satya Nadellu, no pre technických nadšencov by mala byť zaujímavejšia prítomnosť Alexa Kipmana. Ten okrem iného stojí práve za projektom HoloLens, preto sa očakáva, že konečne budú zverejnené podrobnosti o druhej generácii tohto headsetu pre rozšírenú realitu.

Ako tretí ohlásený človek sa prezentácie zúčastní Julia White, ktorá má pod palcom cloudové služby, takže chýbať by nemalo ani nejaké to slovo o službe Microsoft Azure, umelej inteligencii či IoT. V každom prípade, akokoľvek pravdepodobné, stále ide len o špekulácie. Až počas veľtrhu MWC 2019 sa s určitosťou dozvieme, čo presne si Microsoft prichystal.

Náš tip
HoloLens 2 vraj uvidíme v druhom štvrťroku, s čipom od Qualcommu

16.01.2019

+