MojWindows

Po vzore prehliadača Google Chrome, bude aj Firefox v nových verziách pre zobrazovanie upozornení vo Windows 10 využívať priamo Centrum akcií. Súčasná podoba, kedy sa upozornenia na pár sekúnd zobrazia cez vyskakovacie okná a následne zmiznú, by mala byť nahradená už od verzie Firefox 65, prípadne Firefox 66.

Okrem toho, že upozornenia budú prirodzenejšou podobou systému, je jednou z výhod aj praktickejší prístup, navyše pokiaľ používateľ prehliadne vyskakovacie okno, upozornenia nájde prehľadne umiestnené práve v Centre akcií. Tu s nimi môže ďalej pracovať – prehliadať, otvárať, prípadne ich naraz všetky vymazať.

Spravovať povolenia pre zobrazovanie upozornení je možné buď v nastaveniach prehliadača, prípadne je ich možné povoliť alebo zablokovať priamo v nastaveniach systému Windows 10.

Podpora pre Centrum akcií je už prítomná v predbežnej verzii Firefox Nightly. K používateľom stabilného Firefoxu by mala doraziť už počas januára. Pôvodne mala byť súčasťou verzie 64, no kvôli odhaleniu viacerých problémov bolo pridanie nakoniec odložené. Vývojári odhadovali, že stihnúť by to mohli už do verzie 65, či to to tak skutočne bude je otázne.

Mozilla plánuje upozornenia vo Windows 10 rovnakým spôsobom zobrazovať taktiež v prípade poštového klienta Thunderbird. Uvádza to v príspevku na oficiálnom blogu, kde popisuje plánované vylepšenia pre rok 2019. Očakávaný termín tejto úpravy nekonkretizuje.

+