MojWindows

Sekcia Ľudia sa na pracovnom paneli objavila v rámci veľkej aktualizácie Windows 10 Fall Creators Update ako akési centrum pre rýchly prístup k ľuďom, s ktorými často komunikujete. Zároveň zoskupovala prevažne komunikačné aplikácie vhodné k tomuto účelu.

Hoci je pre používateľov dostupná už vyše roka, výraznejšiu popularitu sa jej dosiahnuť nepodarilo, a to ani zo strany vývojárov, ktorí by do svojich aplikácií pridali podporu, respektíve by pre ňu vhodné aplikácie vytvorili.

Na základe informácií dostupných prevažne z testovacích verzií nadchádzajúcej aktualizácie pre Windows 10, známej zatiaľ len ako „19H1“, to vyzerá tak, že tento výrazný nedostatok sekciu Ľudia teraz začal dobiehať. Hoci zatiaľ nie je nič oficiálne potvrdené, viacero zdrojov uvádza, že Microsoft sekciu Ľudia plánuje v dohľadnej dobe z panelu úloh „vytesniť“.

Už v najbližšej testovacej verzii aktualizácie „19H1“ sa má pri jej používaní zobrazovať upozornenie, že sekcia sa viac nebude tešiť pozornosti zo strany Microsoftu. Vývojárske tímy jej teda nebudú venovať pozornosť, zveľaďovať ju a rozširovať jej možnosti.

Pokiaľ to tak skutočne bude, nemusí to automaticky znamenať, že zo systému bude úplne odstránená. Dostupná by mala byť naďalej, avšak len v stave základnej podpory – udržovania. Aspoň na ten čas, kým sa Microsoft nerozhodne dať jej úplne zbohom.

Náš tip
Funkciu Ľudia z panela úloh odstránite v priebehu niekoľkých sekúnd
19.12.2018
Zdroj: Thurrot

+