MojWindows

Pre majiteľov webkamier Logitech C920, C922 a BRIO 4K Pro je dostupná nová aplikácia Logitech Capture. Jej poslaním je uľahčiť proces tvorby video obsahu, ktorý je podľa firmy príliš zložitý a najmä časovo náročný.

S použitím novej aplikácie vraj bude môcť každý „ľahko vytvárať obsah, ktorý vyzerá, ako by ho pripravil profesionál“.

Logitech Capture umožňuje nahrávať z viacerých zdrojov. Napríklad z dvoch webkamier súčasne alebo kombinovať obraz z webkamery s obsahom obrazovky, a usporiadať jednotlivé obrazové okná podľa potreby aj ako „obraz v obraze“. Umožňuje nahrávať obraz aj na výšku vo formáte 9:16 a optimalizovať ho tak pre mobilné telefóny, resp. príspevky na sociálnych sieťach.

Okrem toho je obraz možné streamovať z webkamery priamo na YouTube bez nutnosti využívať dodatočný enkóder. Počas prenosu pritom máte k dispozícii všetky možnosti editácie a úprav obrazu z ponuky aplikácie.

Aplikácia ďalej ponúka funkcie, aké poznáte napríklad z televízneho štúdia. Môžete zapnúť farebné kľúčovanie pre virtuálne pozadia, využívať obrazové prechody a efekty pri prepínaní zdrojov alebo meniť veľkosť a farbu okrajov obrazového okna. Priamo z aplikácie môžete navyše zhotovovať statické snímky a nastavovať hlasitosť zvuku z mikrofónu.

Nechýbajú ani nastavenia základných parametrov ako sú zorné pole, pomer strán a rozlíšenie obrazu či dokonca vyvažovanie bielej farby, automatické ostrenie a rýchlosť snímania.

Program Logitech Capture je podporovaný vo Windows 7 a novších verziách. Získať ho môžete zadarmo na webe Logitech.com. Pre jeho používanie sú podmienkou webkamery Logitech C920, C922 alebo BRIO 4K Pro.

19.12.2018
Zdroj: TS

+