MojWindows

Windows 10 s najbližšou veľkou aktualizáciou, zatiaľ známou len ako „19H1“, dostane novú svetlú tému, ktorá bude upravovať vizuálne prvky naprieč celým systémovým rozhraním.

Novinka sa zatiaľ objavila v najnovšej testovanej zostave 18282 a momentálne ju tak môžu vyskúšať používatelia zapojení do programu Windows Insider. Pre bežných používateľov bude k dispozícii po vydaní predmetnej aktualizácie niekedy na jar 2019 – pravdepodobne v apríli.

Téma založená na svetlých farbách doplní existujúcu ponuku pre úpravu vizuálu systému, kde pritom len nedávno pribudla možnosť systém „obliecť“ do tmavých farieb. Používatelia vďaka pripravovanej aktualizácii budú mať viacero možností ako si podobu svojho systému upraviť presne podľa svojich preferencií. Súčasťou svetlej témy je aj nové pozadie, ktoré dotvára celkový dojem.

 

Je dôležité pripomenúť, že pripravovaná téma sa zatiaľ nachádza v prvotnej fáze, kedy prechádza testovaním, a zároveň dochádza k vyhodnocovaniu pripomienok zo strany samotných používateľov. Do oficiálneho vydania aktualizácie zostáva ešte niekoľko mesiacov a počas tejto doby môže prejsť viacerými zmenami.

Zdroj: Thurrot

15.11.2018

+