MojWindows

Každý starý alebo nepotrebný mobil obsahuje množstvo znovu využiteľných materiálov. Vďaka tomu môžete nepotrebným mobilom darovať nový život. Pomôžete tak planéte a vďaka dlhodobej zbierke Orangeu aj ďalšej dobrej veci. Spúšťa totiž ďalšiu kampaň na zbieranie nepotrebných mobilov.

V poradí už 18. kampaň na zbieranie mobilov potrvá od 1. októbra do 31. januára budúceho roka. Vrátením svojho starého či nepotrebného mobilu urobíte dobrý skutok hneď dvakrát – pomôžete životnému prostrediu a opäť aj neziskovej organizácii.

Všetko, z čoho sú mobily vyrobené, sa dá recyklovať. To, čo z nepotrebných zariadení takto vyťažíme, už nemusíme ťažiť z prírody. Takže čím viac mobilov sa „zrecykluje“, tým menej budeme ničiť našu planétu. Orange už tradične v spolupráci so svojimi partnermi staré zariadenia ekologicky zlikviduje a za každé z nich daruje 50 centov – tentokrát – organizácii Svetielko pomoci, ktorej poslaním je poskytovať komplexnú a celoročnú pomoc rodinám s onkologicky chorými detičkami.

Do poslednej zbierky, ktorá prebiehala od júna tohto roka, sa v predajniach Orangeu zapojilo 5 358 ľudí, ktorí v nich spolu odovzdali 15 810 mobilov. Na festivale Grape návštevníci pridali ďalších 155 kusov zariadení a tak sa podarilo vyzbierať celkovú sumu 7 982,50 eur. Tú Orange v plnej výške venoval organizácii Ekorast, ktorej cieľom je znižovať ekologickú stopu. Ľudia mohli svoje zariadenia vrátiť okrem predajní operátora aj na ďalších miestach.

Orange sa snaží túto aktivitu prinášať bližšie k ľuďom prostredníctvom rôznych podujatí, koncertov či festivalov, na ktorých aj touto cestou podporuje zvyšovanie znalosti o správnej recyklácii mobilných telefónov. V uplynulých mesiacoch sa mobily zbierali napríklad na akcii KID v Starej tržnici či na letných festivaloch Pohoda, The Legit Blast a Grape festivale, či na koncertoch kapely Trosky či Ľudové mladistvá.

Podobne to bude aj v aktuálnej zbierke. Počas nej môže verejnosť okrem predajní Orangeu vrátiť svoje staré mobilné kúsky najbližšie aj na festivale obnoviteľnosti Pomalo. Pilotný ročník festivalu sa uskutoční 14. 10. 2018 v bratislavskej Starej tržnici a spojí každého, komu záleží na životnom prostredí a šetrnom životnom štýle. Súčasne od 4. septembra prebieha v spolupráci so spoločnosťou Asekol aj motivačná aktivita na slovenských školách, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie žiakov o ekologickej likvidácii nepotrebných mobilov.

Viac informácií o zbierke nepotrebných mobilných telefónov nájdete TU.

+