MojWindows

Možnosť darovať hru alebo doplnkový herný obsah je súčasťou digitálneho obchodu Microsoft Store už takmer rok, no ako sa ukazuje, Microsoft má ešte stále viacero možností ako ju ďalej vylepšovať.

Už dlhšiu dobu sa ako jedna z požadovaných úprav síce pripravuje pridanie nákupného košíka, ktorý dokonca prechádzal verejným testovaním, no tentokrát sme sa dočkali vylepšenia v samotných základoch funkcie pre darovanie obsahu.

Po novom je po boku digitálnych hier a predplatných pre Xbox Live a Xbox Game Pass totiž možné ako darček kúpiť už aj aplikácie a predmety pre virtuálne postavičky – Avatarov.

Používateľov Windows 10, ktorí sa pri nákupe a inštalácii aplikácií spoliehajú na zabudovaný obchod, táto zmena určite poteší.

O zmene informoval priamo Microsoft prostredníctvom oficiálneho blogu, kde zároveň upozorňuje na niekoľko kľúčových obmedzení.

  • V období 14-dní je ako darček možné zakúpiť len 2 rovnaké akciové produkty a celkovo 10 akciových produktov. Počet produktov zakúpených za plnú cenu nie je nijak obmedzený.
  • Ako darček nie je možné zakúpiť hry pre Xbox 360 a pôvodnú konzolu Xbox, predmety pre pôvodných Avatarov, produkty v predobjednávkach, bezplatné produkty ani digitálny obsah spotrebného charakteru ako je napríklad virtuálna mena.
  • Darčeky je možné vyzdvihnúť len v rámci regiónu, kde boli zakúpené.
  • Produkty sú ako darček príjemcovi odoslané hneď po dokončení nákupu a zatiaľ teda nie je možné plánovať ich doručenie na konkrétny čas a dátum.
22.10.2018

+