MojWindows

ADATA pomerne pravidelne rozširuje svoju ponuku rôznorodých produktov a tento týždeň prišli na rad opäť externé disky so zvýšenou odolnosťou.

Tie sú určené hlavne pre používateľov, ktorí svoje dáta potrebujú často prenášať, a pre pokoj duše vyžadujú dodatočné ochranné prvky, či už po stránke konštrukčnej alebo tej softvérovej.

Novinka, externý pevný disk HD830, by pre nich mala byť zaujímavým produktom, nakoľko ADATA uvádza, že ide o doposiaľ najodolnejší externý pevný disk z jej ponuky.

Ochranu dát zaisťuje svojím solídnym hliníkovým telom, trojvrstvovou konštrukciou a odolnosťou proti prachu a vode podľa normy IP68. Okrem toho má HD830 tiež certifikáciu podľa vojenského štandardu MIL-STD-810G 516.6 a znesie tlak až 3 000 kg, čo by malo zodpovedať približne situácii, kedy by sa na malý disk súčasne postavilo 40 priemerných ľudí, nech už by to vyzeralo akokoľvek komicky.

Problémom nie sú ani nechcené pády, nakoľko disk podľa normy MIL-STD-810G 516.6 prežije pád z výšky 1,2 metra. Nárazy zároveň tlmia vonkajšie silikónové prvky, k čomu sa ďalej pripájajú šokové senzory. V momente, kedy je vyhodnotené, že na disk pôsobia vonkajšie sily ako otrasy, disk okamžite preruší svoju činnosť a majiteľ je upozornený blikaním červenej diódy.  Akonáhle nebezpečie pominie, dióda sa rozsvieti modrou farbou a disk pokračuje v práci.

Externý disk ADATA HD830 bude dostupný v kapacitách 2 TB, 4 TB alebo 5 TB, vždy s garantovanou 3-ročnou zárukou. Informácie o predajnej cene, dostupnosti a presných špecifikáciách disku ADATA neposkytla.

Náš tip
ADATA HD710M Pro – odolný maskáčový pomocník

Zdroj: TS

18.10.2018

+