MojWindows

Novinky, ktoré spoločnosť Acer pôvodne  prezentovala na tohtoročnom veľtrhu IFA 2018 sa týmto mesiacom pomaly začínajú objavovať v predaji, pričom ďalšie a ďalšie kúsky budú postupne pribúdať až do začiatku budúceho roka.

Október 2018

V októbri sa do predaja dostane nová verzia All-in-One počítača Aspire Z 24 vybavená 8. generáciou procesorov Intel Core, do 32 GB operačnej pamäte a grafickou kartou NVIDIA GeForce MX150. Priaznivcov tohto typu zariadení, ktorý hľadajú stroj na domáce použitie a zábavu, by mohla osloviť hlavne hrúbka dosahujúca skromných 11 milimetrov.

Obrazovka je dotyková s uhlopriečkou 23,8-palcov a Full HD rozlíšením a obklopujú ju tenké rámiky. Zabudované sú tu štyri reproduktory pre lepšie ovládanie počítača pomocou digitálnych asistentiek Alexa a Cortana. Predajná cena má štartovať na 899€.

Nová generácia notebookov Acer Swift 3 bude dostupná v 13,3- a 14-palcovom prevedení. Samozrejmosťou sú najnovšie procesory Intel Core, no používateľov by mohli osloviť aj zabudovaným LTE modemom či diskrétnou grafikou GeForce MX150. Cena začína na 799€. Práve modelová rada Swift 3 podľa vyjadrení zástupcov spoločnosti Acer patrí medzi najlepšie predávané.

November 2018

V novembri si na svoje prídu všetci fanúšikovia virtuálnej reality pre platformu Windows Mixed Reality. Acer tu do predaja totiž uvedenie druhú generáciu svojich okuliarov, tentokrát pod názvom Acer OJO 500.

Čo sa týka zmien, tak tie prebehli najmä po stránke konštrukcie, ktorá je teraz odnímateľná pre lepšie čistenie, no i pohodlie. Samotné okuliare je možné vyklopiť, takže používateľ sa môže okamžite preniesť do reálneho sveta, bez toho, aby si z hlavy musel dávať dole popruh.

Súčasťou okuliarov je integrovaný audiosystém, ktorý má lepšie smerovať zvuk do uší používateľa. Odpadá tak potreba pre používanie samostatných slúchadiel. Zobrazovanie herného obsahu majú pod palcom dva LCD displeje s veľkosťou 2,89 palca, rozlíšením 2880 × 1440 pixelov, 100° zorným uhlom a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Aj v prípade tohto modelu platí, že všetky potrebné senzory sú integrované a pri používaní tak netreba rozmiestňovať žiadne externé kamery.

Headset Acer OJO 500 bude dodávaný aj v konfigurácii, ktorá obsahuje dva Bluetooth pohybové ovládače. V predaji sa má objaviť počas novembra za cenu 499€.

Z nových, respektíve vynovených, notebookov sa v novembri do predaja dostane Acer Swift 5, ktorý sa pri váhe 990 gramov hrdí titulom „najľahší 15,6-palcový notebook“. Napriek tomu tu nájdeme dva klasické USB, USB-C, HDMI aj 3,5 mm jack.

Ide síce o kúsok primárne lákajúci na dizajn, no nezaostáva ani po stránke výkonu. Ten poskytujú najnovšie procesory Intel až po modely Core i5-8265U a Core i7-8565U a 16 GB RAM. K tomu sa pridávajú SSD disky do kapacity 1 TB. Výdrž sa má pohybovať na úrovni 10 hodín. Predajná cena začína na 1099€.

December 2019

Na záver tohto roka si Acer pripravil predaj cenovo lákavejších modelov Acer Aspire 5 a Acer Aspire 3 pre domácich používateľov s prácu s multimédiami. Cena Acer Aspire 3 začína na 399€ a za Acer Aspire 5 zaplatíte od 549€. Aspire 5 bude dostupný aj v prevedení s procesormi „i7“ a dedikovanou grafickou kartou Nvidia GeForce MX150.

Rok 2019

Budúci rok bude patriť najmä novej generácii notebooku Acer Swift 7. V praxi teda pôjde o vylepšenie najtenšieho notebooku na svete s hrúbkou pod 1 cm a váhou pod 1 kilogram. Acer avizuje tenšie rámiky okolo displeja, približne o 15% menšie rozmery, 92% pomer obrazovky k telu a nové procesory Intel Core 8. generácie. Podrobnosti o cene a dostupnosti nie sú známe.

Taktiež sa má začať s predajom herného hybridného notebooku Predator Triton 900, kde svoju premiéru zažije štvrtá generácia chladičov Aeroblade inšpirovaná krídlom sovy. Táto inšpirácia prírodou mala prispieť k vyššiemu výkonu chladičov, no zároveň zníženiu ich hlasitosti.

Predator Triton 900 bude vybavený dotykovým displejom a špeciálnym pántom, pomocou ktorého je možné tento 17-palcový displej pritiahnuť bližšie k sebe pre lepšie ovládanie. Čo presne bude kuriózna novinka obsahovať, ani to, kedy sa dostane do predaja zatiaľ nie je známe.

09.10.2018

+