MojWindows

Už počas prvého októbrového víkendu sa máme na čo tešiť. Od 5. do 7. októbra sa v Refinery Gallery uskutoční podujatie Y-FEST 2018, ktoré prinesie množstvo zaujímavých aktivít nie len pre herných nadšencov. Najzaujímavejšou súčasťou víkendu budú určite Majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch, ktoré tentokrát prinesú turnaje v naozaj atraktívnych hrách a zároveň s veľmi zaujímavými finančnými odmenami s celkovo dotáciou vyše 8 000 EUR!

MSR v elektronických športoch: Chýbať nebude PUBG!

Najzaujímavejšou časťou víkendu budú MSR v elektronických športoch. Tu si zmerajú sily tí najlepší reprezentanti niektorých z najpopulárnejších počítačových a konzolových hier súčasnosti. Chýbať nebudú obľúbené tituly ako CS:GO, FIFA 18 či NHL 18, ale prvýkrát tu uvidíme aj fenomén PlayerUknown’s Battlegrounds (PUBG). Okrem toho sa budú konať turnaje aj v League of Legends, Hearthstone a Clash Royale.

Najzaujímavejšie dotácie majú pritom tie najväčšie hry. V CS:GO sa bude hrať o 3150 EUR, v LoL o 1750 EUR a zaujímavo dotovaný je aj nováčik PUBG, kde bude na výhry určených 1050 EUR. Celkovo všetky dotácie prekonajú 8000 EUR, takže motivácia pre hráčov bude viac než dostatočná. Očakávať môžete priamo na mieste minimálne 500 hráčov, ale aj zaujímavý sprievodný program so známymi komentátormi.

Y-FEST 2018: YouTuberi, prednášky a free-to-play zóna

Okrem turnajov v elektronických športoch sa však môžete tešiť na množstvo ďalších zaujímavých aktivít. Súčasťou víkendu bude aj Y-CON, čo je festival cosplayu a fanartu. Okrem iného tu bude prebiehať aj súťaž o najlepší kostým, workshopy a ďalšie aktivity. FANTA UFest je zasa najúspešnejší YouTube festival na Slovensku, kde nebudú chýbať autogramiády s niektorými z najlepších českých a slovenských YouTuberov.

Okrem toho však bude súčasťou podujatia aj herno-technologická výstava Y-Tech. Nebudú chýbať stánky technologických spoločností, free-to-play zóny a zaujímavé prednášky a rozhovory. Súčasťou tejto časti konferencie bude aj naša redakcia, takže neváhajte a pozdravte sa s nami pri našom stánku! Okrem iného tu budeme hrať obľúbenú hru PUBG Mobile, ktorú si môžete zahrať s nami.

Už o pár týždňov!

Festival Y-FEST 2018 sa uskutoční už od 5. do 7. októbra v Refinery Gallery v Bratislave. Lístky si môžete kúpiť v predpredaji na tejto stránke. Na MSR v elektronických športoch sa môžete registrovať až do 28. septembra na tomto odkaze. Viac informácií o celom podujatí zasa nájdete na oficiálnej stránke yzone.sk.

+