MojWindows

Microsoft pred časom oznámil, že ponuka služby Xbox Game Pass bude aktívnym spôsobom rozširovaná o novinky, ktoré zastrešuje vydavateľstvo Microsoft Studios. Pristúpil k tomu dokonca tak, že tieto tituly sa v službe objavia hneď v deň ich celosvetového vydania a hráči tak nemusia na nič zbytočne dlho čakať.

S súvislosti s najnovším prírastok populárnej série Tomb Raider ale došlo k menšiemu zmätku. Niektorí ľudia si neuvedomili, že hra Shadow of the Tomb Raider nespadá pod krídla vydavateľstva Microsoft Studios a očakávali tak, že nakoľko si platia službu Xbox Game Pass, do hrania sa budú môcť pustiť prostredníctvom nej.

Situácii nepomohol ani samotný Microsoft, ktorý na marketingové účely zvolil nie práve najvhodnejšie materiály. V zverejnenom videu pod veľkým nápisom Xbox Game Pass totiž bok po boku svieti dvojica hier Rise of The Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider.

Táto skutočnosť neušla viacerým bystrým očiam a nakoľko išlo o príspevok oficiálneho konta Xbox, záver bol jasný – najnovší diel Tomb Raider bude súčasťou Xbox Game Pass.

Nakoniec to dospelo do štádia: “niektoré hry sú do katalógu Xbox Game Pass pridané hneď v deň ich vydania a práve tak to bude aj v prípade novinky zo série Tomb Raider”. Razom tak bol na svete obrovský omyl a nepríjemná situácia pre Microsoft aj Square Enix.

Zástupcovia vydavateľstva sa preto ozvali a zlepenec informácií uviedli na správnu mieru – pridanie Shadow of the Tomb Raider do služby Xbox Game Pass nateraz nie je naplánované. Zámerom zverejnených materiálov bolo jedine vyzdvihnúť to, že v službe je dostupná hra Rise of The Tomb Raider, ktorej tento rok vychádza pokračovanie dostupné pre Xbox One.

Náš tip
Tieto hry z ponuky Xbox Game Pass by ste mali vyskúšať

Zdroj: pcgamesn

15.09.2018

+