MojWindows

Platforma Windows Mixed Reality zažila koncom minulého roka svoj veľký debut. Microsoft do operačného systému Windows 10 implementoval potrebné softvérové zázemie, zatiaľ čo partnerské spoločnosti ako Acer, Dell, Lenovo či Samsung do svojej réžie zobrali hardvérovú časť – návrh a vývoj headsetov.

Hoci aktuálne čísla poukazujú na to, že Windows Mixed Reality, ako aj celková technológia virtuálnej reality, stále čakajú na svoj veľký rozmach, zapojení partneri zjavne nezaháľajú a naďalej pracujú na nových produktoch.

Príkladom je spoločnosť Samsung, ktorá podľa dokumentácie komisie FCC pripravuje novú, čiastočne upravenú, verziu svojho „prémiového“ headsetu Samsung Odyssey. Pripravovaný produkt s označením Odyssey+ však neprinesie žiadne ohromné vylepšenia, namiesto toho sa výrobca zameral na riešenie problémov s konštrukciou.

Ako upozorňuje portál Road to VR, majitelia súčasnej verzie Samsung Odyssey narážajú na problémy so zahmlievaním obrazovky, čo má spôsobovať práve konštrukčné prevedenie headsetu. Samsung preto pristúpil k náležitým úpravám, ktoré majú okrem odstránenia spomínaného problému, zároveň headset spraviť komfortnejším.

Naďalej tu bude osadené rovnaké duo 3,5-palcových obrazoviek s rozlíšením 2880 x 1600 pixelov a zorným polom 110 stupňov. Technické špecifikácie sa teda podľa všetkého meniť nebudú, hoci sa črtá jedna možná zmena.

V popise technických parametrov figuruje pri type obrazovky označenie „AMOLED+SFS“. Čo presne sa pod skratkou SFS skrýva nie je nateraz známe, no je možné, že nakoniec pôjde len o akési marketingové označenie.

Vzhľadom na to, že headset prechádza certifikačným procesom, jeho oficiálne predstavenie by už nemalo byť príliš vzdialené. Reálna dostupnosť pre náš trh je otázna. K dnešnému dňu sa na Slovensku z ponuky Windows Mixed Reality totižto predáva akurát tak kúsok od spoločnosti ACER.

Náš tip
Windows Mixed Reality PC Check overí kompatibilitu vášho zariadenia

Zdroj: Road to VR

20.08.2018

+