MojWindows

Logitech má vo svojej ponuke množstvo kvalitných produktov, za zmienku stojí minimálne séria myší MX, no v posledných mesiacoch sa tento výrobca začal púšťať aj do nie celkom štandardných produktov.

Na klávesnici Craft sa napríklad snažil osloviť otočným kolieskom, oživiť chce slávu trackballu, no a aktuálne prekvapuje s neortodoxnou vertikálnou myšou MX Vertical.

Hoci myš MX Vertical na prvý pohľad pôsobí skutočne neobvykle, Logitech zdôrazňuje, že to má svoje opodstatnenie. Navrhnutá bola tak, aby sa znížilo namáhanie predlaktia a tlak na zápästie. Neobvyklý 57° vertikálny sklon bol optimalizovaný s ohľadom na ergonomickú polohu ruky, bez toho aby sa tým obmedzila produktivita práce.

Špeciálny sklon myši je optimalizovaný vzhľadom na ergonomickú polohu tela a znižuje tlak na zápästie i namáhanie predlaktia. Vďaka technológii MX Vertical môžete pohodlne dosiahnuť maximálnu produktivitu.

Logitech ďalej uvádza, že myš bola vedecky otestovaná a schválená odborníkmi na ergonómiu. Vďaka konštrukcii sa dá prirodzene uchopiť, asi ako keby ste chceli niekomu podať ruku. V porovnaní s tradičnou myšou znižuje svalovú aktivitu až o 10%, bez dopadu na funkčnosť.

Komfortný tvar myši vyhovuje rôznym tvarom a veľkostiam ruky. Textúrovaný gumený povrch a opierka palca zaisťujú pevný a prirodzený úchop.

Znižovať námahu ruky má aj použitie snímača s vysokou presnosťou a  rozlíšením 4000 DPI. Používanie maximálneho nastavenia má umožňovať aplikácie ovládať menšími pohybmi a až štvornásobne skrátiť potrebné pohyby ruky.

Myš je možné k zariadeniam pripojiť bezdrôtovo cez Bluetooth, ako aj pomocou USB kábla. Batéria má na jedno nabitie vydržať až štyri mesiac, no ako obvykle zjavne pôjde o laboratórne hodnoty a pri reálne prevádzke treba počítať s kratším časom.

Na druhú stranu, jednominútové nabíjanie vystačí až na tri hodiny práce, takže prípadné vybitie batérie by nemalo byť veľkým problémom.

Myš MX Vertical stojí 109€ a aktuálne je možné ju pred-objednať na webe Logitech.com, prípadne cez „zeleného mimozemšťana“.

22.08.2018

+