MojWindows

Okrem na ergonómiu orientovanej vertikálnej myši MX Vertical sa spoločnosť Logitech tento týždeň rozhodla predstaviť aj novú myš určenú pre náročných hráčov.

Logitech G PRO Wireless má byť prvou bezdrôtovou hernou myšou s technológiou Logitech G LIGHTSPEED, ktorú si navrhli profesionálni e-športovci sami pre seba. Do dva roky prebiehajúceho vývoja sa malo zapojiť viac ako 50 profesionálnych e-športovcov z celého sveta.

Navrhnutá bola pre hranie na najvyššej úrovni a je vybavená špičkovým 16K snímačom Logitech G HERO (High Efficiency Rated Optical), ktorý zaručuje maximálnu rýchlosť, presnosť a citlivosť.

Tento snímač prekonáva výkon predchádzajúcej generácie snímačov, je schopný snímať rýchlosťou cez 400 IPS a dokáže pracovať s rozlíšením až 16 000 DPI s presnosťou na jeden pixel. Odozva myši predstavuje len 1 ms.

Výrobca uvádza, že myš váži iba 80 g, no napriek tomu je neuveriteľne robustná. Tento „technický zázraku“ bol dosiahnutý vďaka premyslenej odľahčenej konštrukcii s krytom s hrúbkou 1 mm a s unikátnym vystužovacím endoskeletom.

Myš má konfigurovateľné ľavé a pravé bočné tlačidlá, takže sa hodí pre pravákov aj ľavákov. Funkcie všetkých tlačidiel a RGB podsvietenie LIGHTSYNC možno nastaviť programom Logitech Gaming Software (LGS). Prepínač DPI je umiestnený na spodnej strane myši, aby sa zabránilo nechcenej zmene rozlíšenia počas hrania.

Zároveň je kompatibilná so systémom bezdrôtového dobíjania Logitech G POWERPLAY umožňujúcim nepretržité dobíjanie myši počas hrania. Na to samozrejme ale treba zakúpiť špeciálnu podložku od Logitechu.

Bezdrôtová herná myš Logitech G PRO Wireless by mala byť v predaji v auguste 2018 za odporúčanú maloobchodnú cenu 149€.

Zdroj: TS

22.08.2018

+