MojWindows

Portál iFixit okrem predaja náradia potrebného pre opravu elektroniky, pre majiteľov zariadení pripravuje aj podrobné návody ako postupovať pri rozličných zásahoch, ako je napríklad výmena komponentov alebo obrazovky, rozšírenie operačnej pamäte a podobne.

Za týmto účelom zvykne nové zariadenia rozobrať a do detailov analyzovať, aké veľké svojpomocné zásahy je vlastne možné vykonať. Pred časom sa na zúbok pozrel zariadeniam Surface Laptop a Surface Pro, no a aktuálne pochopiteľne na rad prichádza novučičký tablet Surface Go.

Čo sa týka „opraviteľnosti“, Surface Go si od tímu iFixit vyslúžil skóre 1 z 10, čo v preklade znamená asi toľko, že akýkoľvek zásah treba prenechať priamo technikom z Microsoftu. Vnútornosti sú pevne napasované a často prilepené, k tomu sa pridávajú ochranné kryty a množstvo nenápadných skrutiek, takže žiadna jednoduchá výmena komponentov sa nekoná. Koniec-koncov ide o tablet, a tu sa so žiadnym rozširovaním operačnej pamäte alebo výmenou disku jednoducho nepočíta.

Pri rozoberaní zaujala najmä batéria s kapacitou 26,1 Wh, čo je badateľne menej než v prípade Surface Pro so 45 Wh, ako aj iPadu s 32,9 Wh batériou. Za pozornosť stojí aj systém chladenia, ktorý pozostáva len z medeného plátu a teplovodivej pasty. Pokiaľ vás zaujíma, ako to vyzerá „pod kapotou“ Surface Go pozrite si video.

07.08.2018

+