MojWindows

Po tom, čo NVIDIA predstavila nové grafické karty 11. série, celkom prirodzene začali výrobcovia tieto komponenty ponúkať aj vo svojich počítačoch. HP nie je výnimkou, dokonca je jedným z prvým OEM partnerov, ktorí tieto karty aktívne nasadia.

Pri príležitosti veľtrhu Gamescom preto vyrukovalo rovno s novým stolovým počítačom OMEN Obelisk.

Najnovší člen rodiny stolných počítačov OMEN vznikol s dôrazom na výpočtový výkon a možnosti užívateľského prispôsobenia, aby bez problémov udržal krok s aktuálnymi hernými novinkami. Vyzdvihnuté pritom boli niektoré kľúčové vlastnosti, ktoré OMEN Obelisk delia od ostatných, bežnejších, počítačov.

Využite prepracované a elegantné čierne šasi držiace sa štandardov microATX na maximum vďaka ľahkému prístupu k všetkému hardvéru vrátane obidvoch 3,5“ diskov; podpora grafických kariet celej dĺžky; a priestor pre štandardný napájací zdroj ATX.

Do hry pomôže užívateľa vtiahnuť grafika NVIDIA GeForce RTX 2080 postavená na úplne novej architektúre NVIDIA Turing. Na výber je z 8. generácie procesorov Intel Core i+3 so šiestimi jadrami alebo 2. generácia procesorov AMD Ryzen s ôsmimi jadrami.

Rovnako pestrý je aj konfigurovateľný výber úložísk vrátane PCIe NVMe SSD, samostatného HDD alebo HDD v kombinácii s pamäťami Intel Optane.

Pre tento produkt bolo nadviazané aj partnerstvo so značkou HyperX, ktorej pamäte sú tu osadené. Akákoľvek konfigurácia počítača OMEN Obelisk má až 32GB pamäť HyperX FURY DDR4-2666, ktorá má okrem výkonu zaujať aj vzhľadom a nízkoprofilovým chladičom.

Samostatnou kapitolou je výzor, kedy si majiteľ počítača môže nastaviť akúkoľvek farbu programovateľného predného RGB loga alebo doplnkového osvetlenia skrine pri konfiguráciách s voliteľným postranným panelom z tvrdeného skla. Až dve svetelné zóny a päť svetelných módov možno ovládať prostredníctvom predinštalovanej aplikácie OMEN Command Center.

Nezabúda sa ani na chladenie, oblasť, ktorej je pri herných strojov potrebné venovať extra pozornosť. Obelisk má preto „strategicky umiestnené komponenty“ v kombinácii s viacerými prieduchmi na odvádzanie tepla zvrchu, zboku aj zo spodku skrine.

Náročnejší užívatelia môžu chladenie ešte vylepšiť využitím voľného priestoru pre inštaláciu doplnkového 120 mm ventilátora alebo vodného chladenia.

Cena začína na 899€ a ako predpokladaná dostupnosť pre náš trh je uvádzaný september.

Streamovanie hier už aj do Android smartfónov

Okrem nového „železa“ si pozornosť zaslúži aj softvérový segment. HP do svojej komplexnej aplikácie OMEN Command Center tento rok pridá možnosť pre streamovanie herného obsahu na zariadenia so systémom Android. V praxi sa tak k zariadeniam s Windows 10 pripoja aj smartfóny, tablety a televízory.

Slúchadlá s aktívnym chladením náušníkov

HP opäť pripomína aj svoje nové slúchadlá OMEN Mindframe Headset, ktoré boli prvýkrát spomínané koncom mája. Ide o prvé slúchadlá na svete s aktívnym chladením náušníkov pomocou patentovanej termoelektrickej technológie Frostcap od HP.

Navrhnutá bola predovšetkým s ohľadom na pohodlie a kvalitu zvuku. V praxi by vďaka veľkej vzdušnosti mala hráčom poskytovať maximálny komfort aj pri dlhom hraní. Slúchadlá, ktoré majú byť dostupné v októbri za odporúčanú cenu 199€, navyše medzičasom dostali ďalšie vylepšenia:

  • Potlačenie okolitého hluku
  • Spätný odposluch vlastného hlasu v reálnom čase, využívajúci výhodu potlačenia okolitého hluku
  • Nové látkové náušníky pre lepšiu priedušnosť

23.08.2018

+