MojWindows

Prvé kolo ankety Nay Windows Roka 2018 sa prehuplo do finále, a tak nezostáva nič iné, než predstaviť produkty zaradené do poslednej kategórie – Hit sezóny. V tejto kategórii o priazeň verejnosti bojujú produkty a zariadenia, ktoré rezonovali mediálnym svetom, no zároveň majú potenciál ponúknuť niečo svieže a unikátne, čo nadchne fanúšikov technológií, prípadne im to uľahčí prácu alebo spríjemní zábavu.

Hlasovanie prebieha až do konca júla 2018, ak ste tak ešte nespravili, stále máte čas na to, aby ste svojim favoritom odovzdali hlas. Okrem toho, že tým pomôžete vybrať tie najlepšie a najzaujímavejšie produkty, zapojíte sa do losovania o zaujímavé ceny, ktoré prebehne jednak po skončení aktuálneho kola ankety, ako aj po prebehnutí finálneho kola.

Náš tip
NAY Windows Roka 2018: Predstavujeme kategóriu Gaming

ASUS Bezel-Free Kit

Hoci výrobcovia monitorov zvyknú dbať na to, aby ich produkty mali čo najtenšie okraje, napriek tomu je pri používaní takzvaného multimonitorového riešenia stále viditeľná rušivá medzera. Dochádza k tomu hlavne v prípade, že obsah je zobrazovaný celistvo, teda súčasne naprieč všetkými monitormi, napríklad pri sledovaní filmov, či hraní hier. Kreatívne riešenie tohto problému priniesla tento rok spoločnosť ASUS.

Bez-Free Kit pozostáva z plastových krytov so šošovkami, ktoré sú jednoducho upevnené medzi dvojicou monitorov a s využitím lomu svetla nielen vizuálne odstránia predtým viditeľnú medzeru spôsobenú rámikmi, no priamo ju nahradia obrazom z okrajov spojených monitorov, čím vzniká dojem neprerušeného celku.

>> ASUS v NAY <<ROG Bezel-free Kit

GPD Win 2

GPD Win 2 je zariadenie, ktoré sa nachádza niekde na pomedzí miniatúrneho notebooku a takzvanej handheld konzoly. Už prvá generácia dokála zaujať nejedno oko, preto sa výrobcovia rozhodli pustiť do vylepšovania toho, čo sa osvedčilo a úprav toho, čo vyvolalo kritiku.

Miniatúra  sa drží kompaktných rozmerov, operačného systému Windows 10 a zamerania na hráčov, no tentokrát ponúka podstatne výkonnejší hardvér, ktorý si má poradiť aj s novými hrami. Fanúšikov herného sveta poteší aj to, že siahnuť môžu po rozličných emulátoroch a na cestách si tak zahrať kultové hry zo starších konzol ako je napríklad Sega Dreamcast.

HP OMEN Game Stream

Spoločnosť HP sa pre majiteľov svojich herných strojov rozhodla priniesť jednoduché a praktické riešenia, ako ich výkon na hranie hier môžu využívať vzdialene. Základná myšlienka stojaca v pozadí je jasná – majiteľmi zariadení sú hráči, a tí chcú mať prístup k svojim herným knižniciam odkiaľkoľvek, napríklad aj keď sú na cestách.

Prenášať stolný počítač, či dokonca robustnejší herný notebook je problematické, a tak na rad prichádza služba HP OMEN Game Stream, pomocou ktorej sa do hrania môžu pustiť kedykoľvek a kdekoľvek, kde majú prístup na internet. Náročné hry je tak možné hrať napríklad aj na tablete z pohodlia svojej postele.

>> HP v NAY <<

 

HP Z 3D Camera

Ako naznačuje aj jej samotný názov, HP Z 3D Camera, je unikátnou webkamerou, pomocou ktorej je možné objekty z reálneho sveta previesť na virtuálny 2D a 3D model. S vytvorenými objektmi sa následne dá pracovať v širokej škále nástrojov, no aj priamo vo Windows 10, vďaka nedávnemu pridaniu podpory a aplikácií ako 3D Skicár.

Webkamera obsahuje pokročilú technológiu, kedy objekt pri skenovaní môžete otáčať rukami bez obáv z toho, že by došlo k ich premietnutiu do výsledného modelu. Ide o šikovného pomocníka pri vytváraní obsahu pre virtuálnu a rozšírenú realitu.

Nvidia Big Format Gaming Display

Hráči sa do virtuálnych dobrodružstiev radi púšťajú na veľkých obrazovkách, čo celkový zážitok značne umocňuje. Väčšina herných monitorov síce ponúka pomerne prijateľné uhlopriečky, no nie každému dokážu ulahodiť, preto hráči siahajú aj po televízoroch a projektoroch.

Nájsť ideálny produkt v týchto sférach jednoducho nie je ľahké, preto sa NVIDIA rozhodla na trh priniesť veľkoformátové obrazovky optimalizované pre dokonalý herný zážitok – Big Format Gaming Display so 65-palcovou uhlopriečkou. Samozrejmosťou je podpora technológie G-Sync pre hranie bez trhania obrazu, obnovovacia frekvencia 120 Hz, 4K rozlíšenie a HDR pre dosiahnutie nádherných farieb.

Razer Project Linda

Od spoločnosti Razer, ktorá sa svojimi produktami zameriava na hráčov, sme začiatkom roka mohli vidieť “dokovaciu stanicu” pre dosiahnutie symbiózy medzi notebookom a smartfónom pod názvom Project Linda. Hoci podobné projekty, kedy prázdnu schránku bez komponentov dopĺňa smartfón s cieľom vytvoriť notebook, sme už vidieť mohli, Razer celý koncept posúva na vyššiu úroveň.

O výpočtový výkon sa síce stará smartfón Razer Phone, no telo notebooku okrem kvalitného 13,3-palcového displeja s QHD rozlíšením, webkamery, klávesnice s podsvietením a  konektorovej výbavy obsahuje aj disk a batériu. Touchpad by sme tu ale hľadali márne, práve na jeho miesto sa vkladá smartfón, ktorý tak zastupuje aj úlohu dotykového ovládania.

>> Razer v NAY <<

+