MojWindows

Microsoft v najbližších dvoch rokoch plánuje výrazne rozšíriť portfólio produktov Surface. Informuje o tom viacero významných zahraničných portálov s odvolaním sa na zdroje priamo v spoločnosti aj na sprístupnené interné dokumenty.

Pod kódovým označením Libra je na tento rok pripravovaný „cenovo dostupný“ tablet Surface, o ktorom pred časom informovala agentúra Bloomberg. Kľúčové informácie sa totiž majú zhodovať.

V dokumentoch nechýba ani produkt so známym kódovým označením Andromeda. Čo je však zaujímavé, plánovaným termínom predstavenia je rok 2018. Produkt je opisovaný ako „vreckové zariadenie“, osobný a všestranný pomocník.

O čo sa Microsoft vlastne snaží s jeho uvedením na trh, je vytvorenie novej kategórie zariadení, ktorú by si postupne osvojili ďalší výrobcovia. Zariadenie z redmondskej dielne má predstavovať akýsi vzor. Podobný produkt vo fáze prototypu prezentovala len nedávno spoločnosť Intel.

Tretie označenie Carmel popisuje ďalšiu iteráciu zariadenia Surface Pro. V tomto prípade majú v dokumentoch chýbať informácie o plánovanom dátume uvedenia na trh, čo má logiku vzhľadom na to, že nového Surface Pro sme sa dočkali len nedávno. Dopĺňa ich zdroj z Microsoftu, ktorý uvádza, že produkt nedorazí skôr než v polovici roka 2019, pričom sa počíta s jeho výrazným prepracovaním.

Celé to má jeden menší zádrheľ. Dokumenty, z ktorých vychádzajú informácie o produktoch rodiny Surface boli vytvorené ešte za Terryho Myersona. Vzhľadom na to, že začiatkom roka došlo k veľkej reorganizácii a Myerson po 21 rokoch končí, je celkom možné, že pod novým vedením dôjde k čiastočným zmenám.

Ostáva len dúfať, že nedôjde na rušenie celých projektov, čo je vec, s ktorou Microsoft nemal nikdy problémy. Keďže ale zodpovednosť za hardvér prebral priamo Panos Panay, produktom Surface to dáva veľkú nádej.

Mimochodom, začali sa objavovať aj informácie o tom, ako Microsoft pod značkou Surface pripravuje širokú škálu príslušenstva. Prvým produktom z tejto kategórie majú byť slúchadlá.

Zdroj: Thurrot, Zdnet

14.06.2018

+