MojWindows

Microsoft pre konzoly Xbox One dnešným dňom sprístupnil ďalšiu systémovú aktualizáciu, ktorá so sebou prináša viacero menších, no vítaných zmien.

Podpora pre snímkovú frekvenciu 120 Hz

Po nedávnom pridaní podpory pre dynamickú snímkovú frekvenciu a 1440p rozlíšenie, Microsoft pokračuje ďalšími zmenami v tejto oblasti. Po inštalácie aktualizácie preto pribudne podpora snímkovej frekvencie 120 Hz pre použitie s rozlíšeniami 1080p a 1440p.

Využívanie tejto novinky je podmienené používaním vhodného monitora alebo TV,  štandardom HDMI 2.0 a konzoly Xbox One S alebo Xbox One X.

Úprava herných videí priamo cez ponuku Guide

Vytvorené herné videá je možné strihať priamo z ponuky Guide, vďaka čomu už pre jednoduché úpravy nebude potrebné používať Upload Studio.

Vylepšenia nastavení rodičovskej kontroly

V oblasti rodičovskej kontroly pribúda nová stránka „Details“, odkiaľ je možné prehliadať a spravovať všetky dostupné nastavenia.

Vynovenie aplikácie Accessories

Aplikácia pre správu príslušenstva prechádza modernizáciou pre prehľadnejšiu navigáciu a modernejší dizajn, aby tak lepšie zapadala do aktuálneho systémového rozhrania.

Presúvanie prvkov v rozhraní pomocou gamepadu

V systémovom rozhraní je čiastočne prepracované ovládanie pomocou tlačidiel gamepadu, ktoré má byť po novom o niečo intuitívnejšie. Konkrétne sa spomína lepšie previazanie na tlačidlo „View“, napríklad pre zmenu poradia prvkov v hlavnej ponuke.

Prepojenie Xbox Live s kontom Discord 

Priamo v nastaveniach profilových účtov je možné okrem prepojenia účtu zo sociálnych sietí Facebook a Twitter, pridať aj Discord.

Integrácia je v tomto prípade zameraná len na prepojenie profilových účtov a zobrazovanie aktuálneho stavu používateľa, komunikácia bude naďalej oddelená. Vašim priateľom v aplikácii Discord sa teda bude zobrazovať informácia o tom, akú hru momentálne hráte.

Skupiny

Funkcia bola pôvodne súčasťou testovacích verzií, no nakoniec sa k používateľom dostane až v júnovej aktualizácii.

Na základe množstva požiadaviek zo strany hráčov konečne pribudne možnosť pre zoskupovanie hier a aplikácií v rozhraní My Games & Apps. Každá skupina môže mať vlastný názov, byť zoradená podľa vašich požiadaviek a pridaná na hlavnú obrazovku.

Skupiny budú navyše ukladané pre konto Microsoft a po prihlásení na iných konzolách okamžite k dispozícii.

Náš tip
Phil Spencer sľubuje viac exkluzivít pre Xbox, získava veľkú posilu

17.05.2018

+