MojWindows

Microsoft uzavrel partnerstvo s komunikačnou platformou Discord s cieľom prepojiť jej používateľské účty s účtami Xbox Live. Sľubuje si od tohto uľahčenie vyhľadávania priateľov a lepšie zdieľanie informácií o tom, čo práve na Xbox One hráte.

Priamo v nastaveniach profilových účtov na konzole bude možné okrem prepojenia účtu zo sociálnych sietí Facebook a Twitter, pridať aj Discord. Fungovať to samozrejme bude aj opačne. Používatelia klienta Discord si budú na smartfónoch a počítačoch môcť prepojiť účet Xbox Live.

Discord už v súčasnosti podporuje prepojenie profilov z rozličných populárnych služieb, okrem iného aj zo sociálnych sietí Facebook, Twitter, či komunikačnej služby Skype alebo populárnej streamovacej platformy Twitch. Prepojenie s konzolovým svetom Xboxu je ďalším príjemným prídavkom.

Integrácia je v tomto prípade zameraná len na prepojenie profilových účtov a zobrazovanie aktuálneho stavu používateľa, komunikácia bude naďalej oddelená. Novinka bude čoskoro zavedená do prostredia konzoly Xbox One, a ako prví k nej získajú prístup testeri zapojení v programe Xbox Insider.

Náš tip
Prehľad noviniek, ktoré na konzoly priniesla veľká aktualizácia April Xbox Update

Zdroj: Xbox

25.04.2018

+