MojWindows

Microsoft má počas dnešného dňa sprístupniť očakávajú jarnú aktualizáciu Windows 10 April 2018 Update, na čo sa naďalej pripravuje opravovaním chýb, ktoré v ostatných dňoch nahlásili testeri. Pre nich bola, bez uvedenia podrobností o jej obsahu, uvoľnená aj opravná aktualizácia KB4135051.

Hoci teda nevieme, čo presne obsahuje, číselné označenie systému, ktoré sa jej inštaláciou mení na 17134.5, naznačuje, že ide skutočne len o niekoľko drobných opráv.

KB4135051 je zatiaľ dostupná len pre testerov v programe Windows Insider, no dnešným dňom by mala byť sprístupnená aj pre ľudí, ktorí si najnovšiu verziu Windows 10 nainštalujú ručne cez nástroje Media Creation Tool alebo Asistent pri aktualizácii na Windows 10.

Tie však zatiaľ neboli aktualizované, a preto sa očakáva, že Windows 10 April 2018 Update bude možné inštalovať až vo večerných hodinách, kedy má Microsoft vo zvyku aktualizácie sprístupňovať – obvykle ide o 19:00 nášho času.

Zároveň sa očakáva, že pripravená bude ešte jedna, robustnejšia, opravná aktualizácia. Tá by mala byť vydaná 8. mája, kedy sa začne s postupnou distribúciou Windows 10 April 2018 Update cez systémový nástroj Windows Update.

Distribúcia cez Windows Update bude ako obvykle prebiehať postupne vo viacerých vlnách, a kým najnovšia verzia systému dorazí na všetky kompatibilné zariadenia, ubehne niekoľko mesiacov. Tento čas bude využívaný na zavádzanie ďalších opráv, nakoľko narastie používateľská základňa a to, čo mohlo ujsť pozornosti, sa môže náhle vynoriť.

Ako prvé sa jej cez službu Windows Update dočkajú novšie zariadenia, na ktorých bola dôkladnejšie testovaná v spolupráci s výrobcami, ako aj tie, ktoré boli najpoužívanejšie medzi testermi zapojenými v programe Windows Insider.

V momente, keď Microsoft jarnú aktualizáciu sprístupní všetkým kompatibilným zariadeniam, drvivá väčšia možných chýb a nedostatkov bude vyriešená.

Náš tip
Fall Creators Update sa stala historicky najviac používanou aktualizáciou
30.04.2018

+