MojWindows

Popularita online akčnej hry PlayerUnknown’s Battlegrounds na konzolách rodiny Xbox One so sebou priniesla aj jednu veľmi nepríjemnú vec. S cieľom získať výhodu proti svojim rivalom začali hráči čoraz vo väčšej miere siahať po príslušenstve, ktoré na konzole umožňuje používať klávesnicu a myš.

Pri strieľačke, kde v bojových situáciách rozhoduje každá sekunda a pohotové a presné zamierenie protivníka rozhoduje o vašom ďalšom živote alebo rýchlom konci, je mierenie pomocou myši nespornou výhodou.

Na tento problém hráči upozorňovali ešte koncom februára, kedy ale Microsoft otvorene povedal, že rozhodnutie o povolení, respektíve blokovaní, tohto príslušenstva je priamo v kompetencii tvorcov konkrétnej hry.

Tvorcovia titulu PlayerUnknown’s Battlegrounds si sťažnosti hráčov zjavne zobrali k srdcu, a v týchto dňoch oznámili, že proti používaniu prídavnej klávesnice alebo myši na konzolách už čoskoro zasiahnu, aby tak opäť nastolili rovnováhu podmienok. Akým spôsobom a kedy presne by k tomu malo dôjsť ale neuvádzajú.

Situáciu nepovažujú za príliš pálčivý problém. Príslušenstvo pre používanie klávesnice a myši má na konzolách v prípade PUBG využívať len mizivé percento hráčov.

Zdroj: IGN

07.04.2018

+