MojWindows

Tvorcovia webového prehliadača Vivaldi tento týždeň prichádzajú s novou verziou 1.15. Ako by sa dalo očakávať, zamerali sa v nej na ďalšie vylepšovanie rozhrania, kde má používateľ získať väčšiu kontrolu nad voľbou vzhľadu, no pribudli aj iné novinky.

V sekcii Vzhľad priamo v nastaveniach prehliadača pribudla ponuka Vzhľad okna, kde je možné pridať vlastné obrázky a lepšie si tak personalizovať rozhranie – konkrétne lišty.

Ďalším vylepšením je pridanie sekcie Záložky do hlavnej ponuky prehliadača, čím používateľ získava novú možnosť ako k nim môže pristupovať.

V súvislosti s verziou 1.15 sa spomínajú aj menšie úpravy už existujúcich funkcií. Napríklad pre funkciu Zachytenie stránky bude uložený posledný spôsob použitia, a to aj po vypnutí prehliadača.

Upravená bola aj celková práca v režime celej obrazovky, kde je po novom možné cez klávesové skratky pristupovať k viacerým prvkov rozhrania, najmä k panelom.

Ako posledná novinka je uvádzané vylepšenie spracovávania zvuku. Vývojári konkrétne spomínajú opravu problémov s prvkom HTML5 audio, kedy sa prehrávanie zvuku buď vôbec nespustilo, prípadne spustilo, no s nesprávnom rýchlosťou, čo spôsobovalo skreslenie výstupu.

Zdroj: Vivaldi

26.04.2018

+