MojWindows

Spoločnosť Nvidia ešte koncom minulého roka oznámila, že sa pripravuje na ukončenie podpory 32-bitových operačných systémov. Vtedy však ešte nebol známy presný termín, kedy k tomu dôjde. Malo sa tak stať s vydaním grafických ovládačov verzie 390, ktoré mali 32-bitovú architektúru podporovať ako posledné.

Nvidia teraz informácie dopĺňa a konkretizuje, že ukončenie podpory prebehne už tento mesiac. Týkať sa bude všetkých grafických kariet bez rozdielu ich architektúry a operačných systémov Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10, Linux a FreeBSD.

Ukončenie podpory znamená, že pre dotknuté systémy už nebudú vychádzať grafické ovládače s novými vylepšeniami, optimalizáciou, či dodatočnými funkciami. To všetko už bude výsadou nových ovládačov pre 64-bitové systémy.

Pre 32-bitové operačné systémy bude Nvidia poskytovať už len kritické bezpečnostné opravy, aj to však len do januára budúceho roka – 2019.

Okrem grafických ovládačov prechádza na podporu výhradne 64-bitových systémov aj v prípade aplikácie GeForce Experience. Všetky aktualizácie s novými funkciami, bezpečnostnými záplatami a opravami chýb budú od tohto mesiaca dostupné už len pre 64-bitové systémy.

Existujúce funkcie a služby, ako napríklad optimalizácia grafických nastavení budú naďalej fungovať aj na 32-bitových systémoch. Všetko čo tu fungovalo doteraz tak bude fungovať aj naďalej, akurát už nepribudnú žiadne novinky.

09.04.2018

+