MojWindows

Hoci oficiálne oznámenie zjavne chýba, Microsoft v prvej polovici apríla vydal ochranné rozšírenie pre obľúbený webový prehliadač Chrome.

Pod názvom Windows Defender Browser Protection sa skrýva nástroj, ktorý do prehliadača zavádza dodatočnú ochrannú vrstvu a používateľa chráni pred nástrahami súvisiacimi so surfovaním po internete.

Konkrétne sa spomína boj proti phishingu, teda podvrhnutým webovým stránkam, či webom snažiacim sa používateľa prinútiť nainštalovať si škodlivý softvér. Ochrana má prebiehať v reálnom čase a vychádza z ochrany integrovanej do prehliadača Microsoft Edge, ako aj z vlastnej databázy škodlivých odkazov.

Pri pokuse o navštívenie škodlivého webu je na túto skutočnosť používateľ upozornený červenou obrazovkou s varovaním. Rozšírenie Windows Defender Browser Protection je bezplatné a jeho inštalácia prebieha cez oficiálny obchod s doplnkami Chrome Web Store.

Vydanie tohto rozšírenia je zaujímavým krokom, hlavne s ohľadom na to, že Chrome podobnú ochranu ponúka vo vlastnej réžii.

Microsoft ale na stránke so základnými informáciami uvádza, že jeho ochrana proti phishingu je efektívna proti 99% možných útokov, zatiaľ čo Chrome v základe dokáže ochrániť len proti 87% útokov.

Náš tip
Microsoft má tlmiť vývoj integrovaných aplikácií, sily sústreďuje na Microsoft Edge
19.04.2018

+