MojWindows

Vydanie ďalšej veľkej aktualizácie pre Windows 10, tentokrát zjavne s označením „Spring Creators Update“, je už na spadnutie. Viacero zdrojov uvádza, že Microsoft plánuje s distribúciou začať 10. apríla a aktualizácia je už dostupná vo svojej finálnej podobe.

Pre členov programu Windows Insider, ako aj výrobcov zariadení je dostupná zostava 17133.1, ktorá má byť takzvanou „RTM“ verziou. Z pohľadu vývoja je hotovo, prešlo sa na optimalizácia, revíziu a plátanie posledných chýb, čo potvrdil aj samotný Microsoft.

Najnovšie je zostava 17133.1 dostupná aj pre Insiderov zaradených do okruhu Slow. Okrem toho, že tu nesie označenie „Aktualizácia funkcií na Windows 10, verzia 1803“, pripravené je ešte jedno prekvapenie. Microsoft sa rozhodol vyskúšať svoj systém na distribúciu aktualizácií, takže túto testovaciu zostavu nedostanú okamžite úplne všetky zariadenia z okruhu Slow.

Uvoľňovaná bude postupne, pričom dosiahnutie plnej dostupnosti je plánované na pondelok 2. apríla. Aby ale nedošlo k odstrihnutiu nedočkavcov, tí, ktorí musia mať najnovšiu dostupnú zostavu nainštalovanú hneď a zaraz, môžu dávkovanú distribúciu obísť jednoduchým spôsobom – ručným vyhľadaním dostupných aktualizácií cez Windows Update.

Hoci oficiálne ešte neboli termín vydania a názov aktualizácie potvrdené, všetky stopy, vrátane najnovšieho označenia „Aktualizácia funkcií na Windows 10, verzia 1803“, poukazujú na to, že jej vydanie je už len otázkou dní. Kým k tomu však dôjde, mali by sme sa dočkať ešte aspoň jednej opravnej aktualizácie.

Insideri, ktorí by sa radi presunuli na používanie stabilnej verzie teraz majú jedinečnú príležitosť, ako to spraviť bez nutnosti preinštalovať celý systém.

Náš tip
Viete ako vznikol názov spoločnosti Microsoft?

Zdroj: Microsoft

01.04.2018

+