MojWindows

Druhá časť novej relácie Inside Xbox ponúkajúcej pohľad do zákulisia diania v hernom segmente Microsoftu bude odvysielaná 11. apríla o 1:30 nášho času. Hoci zatiaľ nevieme čo všetko prinesie, minimálne jej časť sa bude venovať spätnej kompatibilite s hrami pre pôvodnú konzolu Xbox.

Naznačuje to jednak oficiálna ukážka zverejnená cez YouTube, ako aj vyjadrenie zo strany Microsoftu. Spätná kompatibilita má byť témou, na ktorú sa fanúšikovia opakovane pýtajú, a práve na túto skutočnosť sa zástupcovia spoločnosti rozhodli reagovať. Pripravené majú byť „veľké novinky“.

Pravdepodobne pôjde o odhalenie ďalších kúskov, ktoré bude možné hrať na konzolách rodiny Xbox One. Prvá várka bola uvedená ešte s rozšírením programu spätnej kompatibility ešte v októbri minulého roka a ešte stále je možné hrať len 13 titulov pre pôvodnú konzolu Xbox.

V porovnaní s ponukou kompatibilných Xbox 360 hier ide síce len o kvapku v mori, no úprava pôvodných hier pre hranie na moderných konzolách je podstatne náročnejšia, a to po technickej, ale bohužiaľ aj právnej stránke.

Microsoft okrem iného uvádza, že hry vďaka spätnej kompatibilite získajú v porovnaní s pôvodným rozlíšením až 4-krát viac pixelov na Xbox One a Xbox One S, a až 16-krát viac pixelov na Xbox One X.

Vysielanie Inside Xbox bude prebiehať súčasne na viacerých populárnych platformách ako sú YouTubeTwitchMixer a dokonca aj sociálna sieť Facebook. K dispozícii by mal byť aj záznam, tak ako to bolo v prípade prvej časti.

Náš tip
Pre Xbox One X bola vylepšená ďalšia štvorica Xbox 360 hier, úpravy je možné vypnúť
03.04.2018

+