MojWindows

Microsoft často experimentuje a interne, prípadne len s vybranou časťou používateľov, testuje rôzne novinky pre svoje aplikácie v operačnom systéme Windows 10, ako aj pre systém ako taký.

Aktuálne interným testovaním prechádza integrácia pre prácu s obsahom vytvoreným na konzole Xbox One. V testovanej verzii aplikácie Fotografie je k týmto súborom možné pristupovať a upravovať ich, nakoľko sú viditeľné po boku ostatného obsahu, ako sú napríklad súbory z pevného disku a úložiska OneDrive.

Súbory z konzoly Xbox One je tak možné cez počítač priamo upravovať bez toho, aby sa používatelia najprv museli trápiť s ich prenášaním napríklad cez aplikáciu Xbox alebo rôzne webové služby tretích strán. Upravené súbory má byť navyše možné jednoduchým spôsobom ďalej zdieľať.

Hoci v oblasti zdieľania snímok obrazovky a videí z konzoly Xbox One došlo v ostatnej dobe k určitému zlepšeniu, ďalšie zjednodušenie celého procesu by určite bolo vítaným krokom.

Nová integrácia v aplikácii Fotografie by zároveň mohla slúžiť ako náhrada za momentálne používaný nástroj Upload Studio, kde už citeľne chýbajú niektoré možnosti kľúčové pre dnešných hráčov – napríklad chýba podpora pre prácu s videami v 4K rozlíšení.

Náš tip
Na Xbox One si zahráme ďalšie hry z pôvodnej konzoly Xbox, objavili sa v obchode

Zdroj: WindowsCentral

10.04.2018

+