MojWindows

Microsoft ešte počas herného veľtrhu E3 2017 prisľúbil, že operačný systém Windows 10 a konzoly Xbox sa počas roka dočkajú nového systému profilových postavičiek Xbox Live Avatar, no ako sa nakoniec ukázalo, vývojári prepočítali svoje sily a doteraz sme sa ničoho takého nedočkali.

K téme sa koncom minulého roka vyjadril Mike Ybarra z vývojového tímu Xbox, ktorý uviedol, že pridanie systému „Avatar 2.0“ bolo posunutý a pravdepodobne dorazí začiatkom roka 2018.

Portál TheVerge pred pár dňami priniesol, s odvolaním sa na svoje zdroje oboznámené so situáciou, informácie, že systém avatarov bude v rámci verejného testovania Xbox Insider sprístupnený už počas tohto mesiaca, pričom k bežným používateľom dorazí v apríli ako súčasť pripravovanej jarnej aktualizácie.

Po medializovaní týchto tvrdení sa ale cez sociálnu sieť Twitter opäť ozval spomínaný Mike Ybarra s vyjadrením, že „Avatary“ budú pridaný keď bude funkcia hotová a Microsoft nemá stanovený žiaden konkrétny termín. Ten bude stanovený až na základe spätne väzby, tak ako to býva aj pri ostatných novinkách.

Systém postavený na engine Unity má ponúknuť detailne prepracované modely, nové animácie a takmer nekonečné možnosti pri tvorbe profilového avatara. Používatelia tak budú môcť popustiť uzdu kreativite a svoju osobnosť aj pomocou stoviek doplnkov lepšie prezentovať v digitálnom svete.

Pripravovaný má byť aj obchod s doplnkovým obsahom a oblečením pre profilové postavičky, po vzore modelu z konzoly Xbox 360. Plánovaným termínom jeho sprístupnenia má byť máj tohto roka. Svoje vlastné produkty tu bude predávať nielen Microsoft, ale aj vývojári tretích strán.

Náš tip
Microsoft na hernom veľtrhu E3 vystúpi 10. júna, očakávajú sa hlavne exkluzivity

Zdroj: TheVerge

15.03.2018

+