MojWindows

Microsoft sa snaží Windows 10 čo najviac zmodernizovať prakticky už od uvedenia na trh, a hoci pristupuje k zavádzaniu nových funkcií pre samotný systém, ale aj svoje aplikácie, značným problémom sú používatelia. Tí totiž namiesto nových aplikácií preferujú tie staré, a to či už kvôli nostalgii, neochote prechádzať na niečo nové alebo z iného dôvodu.

Stalo sa to napríklad pri uvedení aplikácie 3D Skicár, či doplnku Story Remix, čo výraznejšie vnímali aj v Redmondskej centrále. Ako možné riešenie tak zjavne padlo rozhodnutie staré aplikácie pomaly odsúvať do úzadia a priestor tak vyčleniť tým novým, ktoré sú v základe navrhnuté pre dnešného potreby používateľa. Zatiaľ na rad prišli aplikácie ako Windows Movie Maker, SkicárČítačka, no je možné, že čoskoro pribudnú aj ďalšie.

Najnovšie sa vynorili obavy o blížiacom sa konci prehrávača Windows Media Player, ktorý je súčasťou operačných systémom Windows už od roku 1991, no príliš veľkej pozornosti zo strany vývojárov sa mu už nedostáva. Stále sa však nájdu ľudia, ktorí ho pravidelne používajú.

Práve oni teraz začali hlásiť, že po spustení sa začalo zobrazovať odporúčanie na používanie systémovej aplikácii Filmy a TV programy, ktorá je podstatne modernejšia. Ako prednosti sa v „reklamnom okne“ spomínajú širšia podporu formátov, vyššia výdrž batérie pri prehrávaní videí, režim mini prehrávača, či podpora pre 360 stupňové videá.

Zatiaľ nie je jasné, či Microsoft plánuje Windows Media Player z Windows 10 odstrániť, a teda úplne nahradiť aplikáciou Filmy a TV programy alebo sa len snaží o lepšiu propagáciu modernejšieho riešenia. Podobné oznámenia sa totiž zvyknú objavovať v súvislosti s blížiacim ukončením podpory pre danú aplikáciu, hoci v tomto prípade nič také nie je spomínané.

Náš tip
Asistent pre telefón končí, aplikácia stratila svoje opodstatnenie
06.03.2018

+