UWP aplikácia Twitter bude s príchodom jarnej aktualizácie pre Windows 10 nahradená

Jarná aktualizácia pre Windows 10 so sebou prinesie množstvo noviniek. Medzi nimi je aj systémová podpora pre takzvané progresívne webové aplikácie (PWA), ktoré bude možné využívať a navyše budú dostupné na dosah ruky – v ponuke obchodu Microsoft Store.

Od oficiálneho vydania aktualizácie nás delí už len niekoľko týždňov a vývojári preto začínajú s prípravou svojich aplikácií. Ako informuje portál Thurrot.com, jednou z prvých lastovičiek je sociálna sieť Twitter, ktorá do ponuku digitálneho obchodu už zaradila svoju progresívnu webovú aplikáciu.

Tá z pohľadu používateľa vyzerá ako tradičná aplikácia, no v porovnaní s predošlou verziou obsahuje najnovšie funkcie sociálnej siete Twitter, mala by byť menej náročná, ale hlavne, bude vždy aktuálna. Nakoľko je uložená na serveroch prevádzkovateľa, aktualizovaná je totiž priamo, a nie cez Microsoft Store.

Súvisiacie články

Nechýba jej ani prepojenie so systémovými upozorneniami pre možnosť priamej odpovede bez otvárania aplikácie. Na druhej strane testeri upozorňujú na absenciu nočného režimu a živých dlaždíc.

Pre verejnosť bude PWA verzia dostupná až po inštalácii aktualizácie „Spring Creators Update“. Dovtedy vám musí stačiť klasický, nie práve najaktuálnejší, klient v UWP verzii.

Náš tip
Progresívne webové aplikácie oficiálne mieria do Windows 10

Zdroj: Thurrot

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.