MojWindows

Po boku oznámenia očakávanej novinky pre službu Microsoft Team bol zverejnený aj prehľad februárových vylepšení, ktoré dorazili do služby Office 365. Pre bežného používateľa v našich končinách však pôjde o sklamanie.

Väčšina z nich sa týka nasadenia vo firmách, a to málo, čo je určené aj koncovému používateľovi, v slovenčine nefunguje, prípadne má len veľmi obmedzené možnosti.

Z februárových vylepšení pre službu Office 365 je vyzdvihovaný najmä pomocník pre tvorbu životopisov, či vynovený panel Editor, pričom obidve z týchto funkcií zjavne v našich končinách príliš veľa vody nenamútia.

Vylepšená mala byť aj aplikácia StaffHub, ktorá je účelovo vytvorená pre pracovníkov prvého kontaktu, kde pribudla možnosť pre zobrazovanie nového prehľadu aktuálneho dňa so všetkými poznámkami a  aktivitami. Navyše k aplikácii je možné po novom pristupovať priamo z rozhrania Office 365 App Launcher.

Pre administrátorov mali byť pridané dodatočné nástroje pre správu, vrátane možnosti zavedenia pevných pravidiel pre pomenovanie obsahu v Office 365 Groups, pokročilé sieťové diagramy pre Visio Online, či zavedenie nástrojov pre splnenie podmienok smernice GDPR.

Microsoft v tejto súvislosti pre správcov firemnej infraštruktúry spomína aj nedávne predĺženie podpory pre Windows 10 Enterprise a Education vo verziách 1607, 1703 a 1709.

Náš tip
Microsoft prichádza s možnosťou ako si streameri môžu prilepšiť

Zdroj : Microsoft

01.03.2018

+