MojWindows

Pre Microsoft je z pohľadu komunikačnej služby pre firmy, Microsoft Teams, tento týždeň významným. Uplynie totiž rok od jej formálneho spustenia, a pri tejto príležitosti sa tvorca jednak podelil o niekoľko zaujímavých čísel, no zároveň ohlásil aj plánované vylepšenia, ktoré služba dostane v dohľadnej dobe.

Hovorca spoločnosti uviedol, že službu aktívne využíva už viac ako 200 000 organizácií v 181 krajinách po celom svete, a to v 39-tich jazykov. V porovnaní so septembrom minulého roka, kedy Microsoft Teams využívalo 125 000 organizácií tak ide o pekný nárast klientely. Nejde pritom len o malé spoločnosti, ale aj o gigantov ako ConocoPhillips, NASCAR, Technicolor, či RLH Corporation.

Napriek prvotným obavám, že Microsoft vybuduje len ďalšieho klona populárnej služby Slack, sa ukázalo, že v skutočnosti ide o žiadaný a praktický produkt, dokonca jeden z najpopulárnejších produktov súvisiacich s riešením Office 365. Z pohľadu Microsoftu ide o tak veľký úspech, že službou plánuje v dohľadnej dobe nahradiť Skype for Business, široko používaný vo firemnom segmente.

Z týchto dôvodov svoju relatívnu novinku pravidelne vylepšuje a rozširuje o nové možnosti, aby sa nestratila medzi konkurenciou. Len nedávno pribudol takzvaný „hosťovský prístup“ a počas roka ju plánuje plne integrovať do digitálnej tabule Surface Hub. Najnovšie informácie dokonca naznačujú, že pripravovaná je aj bezplatná verzia, ktorá by fungovala bez aktívneho predplatného v službe Office 365.

https://www.youtube.com/watch?v=LtMwGo28s7w

V druhej polovici tohto roka sa majú používatelia dočkať ďalšej záplavy noviniek ako sú nové možnosti pre správu hovorov, nahrávanie záznamov z prebiehajúcich porád, aj s textovým prepisom, priamy preklad textovej komunikácie z rôznych jazykov, integrácia digitálnej asistentky Cortana, možnosť rozmazať pozadie pri videohovoroch, či zdieľanie obsahu zo smartfónov v reálnom čase.

Náš tip
Satya Nadella: Office 365 má šancu stať sa najvýznamnejším produktom v histórii Microsoftu

Zdroj: Thurrot

12.03.2018

+