MojWindows

Pre vývojárov publikujúcich v digitálnom obchode Microsoft Store pripravil redmondský gigant veľkú novinku. Svoje softvérové produkty budú môcť sprístupniť vybranej časti používateľov prostredníctvom funkcie „súkromné publikum“. Pred pohľadmi verejnosti ale zostanú skryté.

Novinka má podľa vyjadrenia Microsoftu slúžiť na jednoduché získavanie spätnej väzby pri testovaní obsahu vybranými používateľmi, ešte pred oficiálnym vydaním. Viditeľný bude len presne definovaným používateľom.

Nikto iný prístup mať nebude, a to ani v prípade, že disponuje priamym odkazom na produktovú stránku v Microsoft Store.

Možnosť pre použitie tejto obmedzenej dostupnosti nájdu vývojári v časti „Visibility“ pri zaraďovaní svojej aplikácie do ponuky Microsoft Store. Práve tu zvolia, či chcú aby bol ich produkt viditeľný verejne alebo súkromne. Pri výbere súkromného zverejnenia môžu vytvoriť skupiny používateľov oprávnených pre prístup. Overenie prebieha, ako inak, cez konto Microsoft.

Microsoft upozorňuje, že zatiaľ čo zaradenie je zo súkromného možné kedykoľvek zmeniť na verejné, opačne to nie je možné. Keď je už aplikácia raz zaradená ako verejná, nedá sa „skryť“.

29.03.2018

+