MojWindows

Windows 10 aplikácia Fotografie by sa už čoskoro mala dočkať niekoľkých zaujímavých noviniek.

Prvou z nich je upravený prehľad obsahu, pomocou ktorého sa rýchlo dokážete presúvať medzi fotografiami a obrázkami uloženými na disku. Tie sú tu zobrazované v chronologickom poradí od najstaršej po najnovšiu. Takže pokiaľ viete, kedy ste danú fotografiu zachytili, prípadne kedy ste vytvorili nejaký obrázok dokážete sa k nemu dostať veľmi rýchlo.

Takéto triedenie obsahu je v aplikácií prítomné už teraz, no nová verzia ho má poznateľne vylepšiť. Pridaná bude totiž časová os, pomocou ktorej môžete myšou rýchlo prejsť na určitý dátum a dostať sa tak práve k hľadanému obsahu. Na prvý pohľad to vyzerá ako drobnosť, no z pohľadu praktickosť práve táto drobnosť značne pomôže.

Podľa portálu Aggiornamenti Lumia sa pre aplikáciu chystajú ešte aj ďalšie vylepšenia, ako napríklad možnosť pridávať audiokomentáre a hudbu do videí prostredníctvom novej sekcie „Audio“, či bližšie prepojenie s aplikáciou 3D Skicár. Spomína sa napríklad možnosť priameho exportovania obsahu pre ďalšie úpravy v novom skicári.

K tomu všetkému má pribudnúť aj vynovený prehľad „Galéria“, kde bude pri prehliadaní konkrétnej fotky zobrazený aj miniatúrny prehľad tých predošlých a nasledujúcich, jednak pre rýchlejšie prepínanie, a zároveň pre celkové sprehľadnenie.

Náš tip
Microsoft začal s testovaním „inteligentného vyhľadávania“ pre aplikáciu Fotografie

Zdroj: WindowsLatest

09.03.2018

+