MojWindows

Fortnite, jedna z momentálne najpopulárnejších online strielačiek, ktorá obsahuje budovateľské prvky, ako aj obľubovaný režim Battle Royal, kde proti sebe bojuje stovka hráčov s cieľom zostať posledným preživším, sa dočká multiplatformového režimu – cross-play.

To znamená, že hráči na konzolách Xbox One, respektíve PlayStation 4 sa môžu do hrania zapojiť s tými, ktorí hrajú na počítačoch a dokonca aj smartfónoch so systémom iOS a Android.

Ostrá rivalita medzi Sony a Microsoftom ale naďalej pokračuje, dôsledkom čoho je skutočnosť, že dvojica konzol sa v jednej hre nestretne a namiesto toho bude mať každá z nich samostatné pole pôsobnosti.

O tom, že cross-play medzi Xboxom a PlayStation nie je po technickej stránke najmenším problémom svedčí fakt, že táto možnosť už raz bola sprístupnená, hoci to nebolo zamýšľané. Kohúti ale stále zjavne nevedia nájsť spoločnú reč a hráčov tak potešiť hraním s ostatnými platformami bez obmedzení.

Odmietavý postoj má práve spoločnosť Sony, ktorá prepojenie s konzolou Xbox One odmietla už pri hrách Rocket League a Minecraft, a zjavne v tom naďalej plánuje pokračovať aj nové hry.

Odvoláva sa pritom na snahu o ochranu svojich zákazníkov proti „vonkajším vplyvom, na ktoré nemá dosah“, k čomu by vraj pri prepojení viacerých platforiem mohlo dôjsť. Nakoľko ostatné technologické spoločnosti bez väčších obáv spolupracujú, zo strany Sony to pôsobí takmer ako výhovorka.

Náš tip
Gears of War 4 dostáva multiplatformový režim viacerých hráčov

Zdroj: EG

11.03.2018

+