MojWindows

Začiatkom augusta minulého roka bola oficiálne predstavená nová, zoštíhlená verzia USB adaptéra Xbox Wireless Adapter pre tých, ktorí majú záujem staršie generácie gamepadov z konzoly Xbox One, ako aj kúsok Xbox One Elite Controller bezdrôtovo prepojiť s počítačom.

Niektoré notebooky (Surface Book 2) a počítače (Lenovo Ideacentre Y710 Cube) v sebe dokonca túto technológiu priamo obsahujú a pripojiť je k nim vďaka tomu možné Xbox gamepady bez ohľadu na ich generáciu. No takýchto zariadení je na trhu zatiaľ málo a väčšina používateľov si tak s počítačom dokáže cez Bluetooth prepojiť len novú generáciu gamepadov, inak sa musí spoľahnúť na káblové pripojenie alebo si zakúpiť Xbox Wireless Adapter.

Hoci podobný adaptér je na trhu ponúkaný už roky, kvôli prerasteným rozmerom bola znížená jeho celková praktickosť, na čo Microsoft reagoval pri návrhu jeho novšej verzie.

Celková veľkosť mala byť skresaná o približne 60% a adaptér tak pôsobí skôr ako tradičný USB kľúč, vďaka čomu už nezaberá príliš veľa miesta okolo samotného portu, kde je pripojený. Podľa technických špecifikácií by mal podporovať súčasné pripojenie až 8 gamepadov, takže problémom nebudú ani hry pre viacerých hráčov.

Náš tip
Ako nainštalovať firmvérové aktualizácie pre Xbox One gamepady

Otázna dostupnosť pre náš trh

Nová verzia Xbox Wireless Adapter sa do predaja mala pôvodne dostať ešte v auguste, no tento termín bol nakoniec posunutý na rok 2018. Ako sa nakoniec ukázalo, predaj bol spustený začiatkom februára tohto roka prostredníctvom oficiálneho obchodu Microsoft Store.

V ponuke slovenských obchodov sa nám ale túto najnovšiu verziu bohužiaľ nepodarilo zatiaľ nájsť, a to napriek uisteniu slovenskej pobočky Microsoftu, že „Bezdrôtový adaptér Xbox je dostupný u vybraných predajcov v CZ aj u nás„.

Náš tip
3 spôsoby ako je k počítaču s Windows 10 možné pripojiť gamepad Xbox One

13.02.2018

+