MojWindows

Od oficiálneho vydania prvej verejnej verzie prehliadača Vivaldi uplynuli už tri roka a tvorcovia pri tejto príležitosti hlásia dostupnosť novej verzie 1.14 so 4 novými funkciami a 38 opravenými chybami.

Prvou z noviniek je pridanie vertikálneho režimu čítačky pre pohodlnejšie prehliadanie obsahu v kórejskom, japonskom a čínskom jazyku. Pre našincov je tak táto funkcia prakticky bezpredmetná.

Ďalším vylepšením je podpora značkovacieho jazyka Markdown priamo v sekcii Poznámky. Táto forma práce s textom sa s obľubou používa pri práci so stránkami GitHub, či Reddit.

Tretím avizovaným vylepšením je ďalšie rozširovanie možností prispôsobenia prostredia prehliadača. V tejto verzii má ísť konkrétne o možnosť v bočnej lište posúvať panely ako Záložky, Sťahovanie, ale aj priamo individuálne webové stránky pre ešte väčšiu prehľadnosť a rýchlejší prístup.

Bodkou na záver je pridanie lepšej kontroly používateľa nad používanými vyhľadávačmi. Spomína sa napríklad možnosť upravovať ich poradie pomocou metódy „drag-n-drop“, teda ťahania myšou.

05.02.2018

+