MojWindows

Takzvané „Always Connected“ zariadenia využívajúce Windows 10 pre architektúru ARM síce boli po dlhom čakaní oficiálne predstavené, no teraz sa opäť čaká, a to na ich reálne uvedenie do predaja. Hoci majú viacero predností ako avizovanú výdrž batérie na úrovni 20 a viac hodín, ako aj neustály prístup na internet, predbežné testy naznačujú, že po stránke celkového výkonu nepôjde o žiadnych „trhačov asfaltu“.

Vyzerá to tak, že aplikácie preto potrebujú nejakú tú optimalizáciu, aby sa zaručilo ich plynulé používanie a dobrý používateľský zážitok za každých okolností. V nedávno zverejnenom príspevku pre vývojárov sa objavila formulka, ktorá informuje, že svoje aplikácie zamerané na zariadenia s Windows 10 ARM môžu teraz prihlásiť na overovací proces pre zaradenie do obchodu Microsoft Store. Po úspešnom schválení sa majú v ponuke digitálneho obchodu objaviť v priebehu nadchádzajúcich týždňov.

 „Nedávno sme pridali možnosť, ktorá vám umožňuje svoje diela ponúkať zákazníkom na zariadeniach Surface Hub. Teraz už taktiež môžete ponúkať ARM programové balíčky pre Windows 10 S bežiaci na Snadragon procesoroch (Always Connected počítače)“.

Microsoft v dokumentácii samozrejme nezabudol pridať upozornenie, aby vývojári nepodcenili celkovú optimalizáciu svojich výtvorov. Cieľom je, aby aplikácie bezproblémovo bežali na zariadeniach každého druhu, nielen na tých so Snapdragonom, no hlavne aby majitelia tohto nového typu zariadení mali k dispozícii dostatok obsahu.

Aký veľký záujem o „Always Connected“ zariadenia prejavia potencionálni zákazníci v rámci európskych trhov je zatiaľ otázne. Prvotné informácie totiž naznačujú, že problémom môže byť dostupnosť aj cena.

05.02.2018

+