MojWindows

Microsoft pre členov programu Windows Insider uvoľnil novú testovaciu zostavu Windows 10 s označením 17093. Na základne jej obsahu a informácií z „webcastu“ Bug Bash to vyzerá tak, že by malo ísť o jednu z posledných testovacích verzií, nakoľko sa očakáva, že aktualizácia „Redstone 4“, označovaná aj ako „Spring Creators Update“ bude dokončená najneskôr v priebehu budúceho mesiaca. Microsoft si pritom spravidla necháva niekoľko týždňov na poriadne otestovanie finálnej verzie predtým, ako ju sprístupní všetkým používateľov.

Keďže aktualizácia nesie označenie verzie „1803“, nepriamo to potvrdzuje, že jej finalizácia má prebehnúť najneskôr v marci 2018. Samotná distribúcia pre verejnosť síce môže začať o niečo neskôr, no v tomto prípade by sme sa jej mali dočkať najneskôr v apríli. Microsoft ale plánovaný termín vydania zatiaľ oficiálne neuviedol, ani sa nevyjadril k predčasne zverejnenému názvu „Spring Creators Update“.

Počas spomínaného „webcastu“ Bug Bash zo 6. februára zástupcovia spoločnosti oznámili, že členovia programu Windows Insider sa prvých testovacích verzií z ďalšej veľkej aktualizácie „Redstone 5“ dočkajú omnoho skôr, ako by to mohli očakávať, hoci to ešte nebude počas tohto týždňa. Prvé testovacie zostavy „Redstone 5“ navyše budú dostupné len pre „Insiderov“ zaradených do vetvy „Skip Ahead“.

Prostredníctvom nej Microsoft počas konečných úprav aktualizácie „Fall Creators Update“ umožnil preskočiť rovno na testovanie teraz ešte stále pripravovanej aktualizácie „Redstone 4“. Dostupnosť ale bolo limitovaná a v súčasnosti táto vetva neprijíma nových členov nakoľko je jej kapacita plná.

Dôvod za rozhodnutím obmedziť množstvo Insiderov, ktorí sa predčasne dostanú k prvým zostavám „Redstone 5“, je celkom logický. Microsoft si potrebuje udržať dostatok používateľov Windows 10 s nainštalovanou aktualizáciou „Redstone 4“ aj v posledných dňoch jej príprav.

Svojim kúskom k téme prispieva aj portál BuildFeed, ktorý informuje o testovacích zostavách pripravovaných v Microsofte. Ten hlási, že prvá verzia „Redstone 5“ s číselným označením 17600.1000 už prechádza interným testovaním.

Náš tip
Microsoft Elite – exkluzívna odnož programu Windows Insider, kam sa len tak niekto nedostane

08.02.2018

+