Microsoft si patentoval dotykovú odozvu pre pero Surface Pen

Dotykové pero Surface Pen od Microsoftu sa v blízkej budúcnosti možno skutočne dočká výraznejších vylepšení. Po tom, čo sa do obehu dostali informácie o patente, v ktorom je popísaná špeciálna dotyková verzia svorky, respektíve klipu, prichádza patent s ďalším zaujímavým nápadom.

V ňom sa pod označením „Haptic Stylus“ spomína úprava hrotu dotykového pera pridaním takzvanej hmatovej odozvy pomocou elektromagnetov. Prejaviť by sa to malo tak, že pri písaní textu a interakcii so systémom alebo aplikáciami by pero vyvolávalo jemnú fyzickú odozvu vibrovaním. Jeho využívanie by sa tak mohlo stať z pohľadu bežného používateľa o čosi prirodzenejšie, pri odozve počas písania po obrazovke, ako aj efektívnejšie – hrot vibrujúci pri systémovom upozornení.

Súvisiacie články

Zverejnené patenty spomínajú vylepšenia, ktoré by sa značne hodili pre údajne pripravované skladacie zariadenie Andromeda. Práve to má totiž predstavovať akýsi pokročilý digitálny zápisník, v súvislosti s ktorým sa už dlhodobo skloňuje primárne zameranie na prácu so stylusom. Treba však myslieť na to, že veľké technologické spoločnosti prichádzajú ročne s množstvom rozličných patentov, pričom do reálnej produkcie sa dostáva spravidla len malá časť.

Náš tip
Microsoft si patentoval stylus, ktorý dotykom dokáže rozpoznať farbu

Zdroj: Neowin

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.