MojWindows

Projekt „Always Connected“ zariadení, ktoré sú postavené na čipovej platforme ARM, doteraz priniesol len tri produkty, pričom do rúk zákazníkov sa reálne ešte len majú dostať.

V tomto smere bude zjavne ako prvá úspešná spoločnosť HP so svojim zariadením HP Envy x2, nakoľko už pred pár dňami spustila objednávky a termín dodania hlásila na 9. marca. Konečne by sme sa tak mali dočkať prvých recenzií a praktických postrehov z používania.

Následne by mali na trh postupne doraziť aj zariadenia spoločnosti ASUS a Lenovo, pričom so spomínanou spoločnosťou HP ide o trio výrobcov, ktorí doteraz prejavili záujem o produkciu a ukázali aj výsledné produkty.

Ako ale uviedli predstavitelia spoločnosti Qualcomm počas veľtrhu Mobile World Congress 2018, projekt tento rok naberie na obrátkach a dočkáme sa podstatne viacerých zariadení. Tie majú byť predstavené v treťom kvartáli tohto roka, v čase kedy sa študenti pomaly vracajú do školských lavíc. Spoločnosť tak zjavne práve v študentoch vidí potenciálnych zákazníkov pre produkty tohto typu.

Ako uvádza Roland Quandt z portálu WinFuture, ktorý sa prezentácie zúčastnil, nové produkty majú stále obsahovať čip Snapdragon 835, kvôli čomu už budú zaostávať za smartfónovov ponukou pre rok 2018, kde sa v top modeloch ako Asus Zenfone 5Z, Nokia 8 Scirocco, či Sony Xperia XZ2 nachádza už o generáciu novší čip – Snapdragon 845.

Či pôjde o zariadenia z produkcie doterajšieho tria ASUS, HP, Lenovo, alebo sa do produkcie pridal aj niekto nový, Qualcomm neuviedol.

Náš tip
Na tieto obmedzenia sa musia pripraviť používatelia Windows 10 pre platformu ARM
28.02.2018

+