MojWindows

Vydavateľstvo Perfect World Entertainment a vývojárske štúdio Motiga Games počas minulého týždňa informovali o blížiacom sa konci netradičnej hry Gigantic.

O tomto rozhodnutí informovali po vydaní novej aktualizácie, pričom všetkých hráčov oboznámili s tým, že ide o vôbec poslednú aktualizáciu, ktorú hra kedy dostane. Koncom júla dôjde k definitívnej odstávke serverov a nikto si už viac nezahrá.

Hoci hra zožala prevažne pozitívne ohlasy, nedokázala si získať dostatočne veľkú komunitu na to, aby sa ďalej oplatilo financovať jej vývoj, či dokonca údržbu. Vo vyhlásení sa ďalej píše, že tímy Motiga a Perfect World Entertainment  sa v ostatných mesiacoch snažili nájsť schodnú cestu, ako hru naďalej udržať pri živote, no aktuálny stav značne obmedzil možnosti pre jej ďalšie napredovanie a rozširovanie o vhodný obsah.

Už aj poskytovanie základných funkcií a postupná oprava pretrvávajúcich problémov sa ukázali byť komplikovanejšími ako sa očakávalo a napriek všetkým snahám sa nepodarilo nájsť riešenie, ktoré by hre pomohlo uspieť na presýtenom trhu.

Vývojárske štúdio Motiga Games malo značné problémy už pri samotnom vývoji. Hra mala pôvodne vyjsť pod distribučnými krídlami Microsoftu ako exkluzivita pre Windows 10 a Xbox One, no dohoda prepadla a o záchranu sa pokúsilo práve vydavateľstvo Perfect World Entertainment.

Koncom minulého roka prišla nepríjemná správa – na základe rozhodnutia vydavateľstva Perfect World Entertainment bola prepustená väčšina dovtedajšieho tímu. Malá časť vývojárov sa síce naďalej starala o údržbu a ďalší rozvoj, no ako sa teraz ukázalo situácia bola napriek všetkým snahám dlhodobo neudržateľná a Gigantic tak dobehol neodvrátiteľný koniec.

Zdroj: PCinvasion

05.02.2018

+