MojWindows

V apríli minulého roka sme boli svedkami uvedenia novej „to-do“ aplikácie  pre vytváranie a sledovanie úloh a povinností s názvom Microsoft To-Do. Samotný Microsoft vtedy prízvukoval, že novinka má časom nahradiť pomerne známu aplikáciu Wunderlist, ktorú kúpil ešte v roku 2015.

Hoci postupne skutočne začal s integrovaním viacerých funkcií, aplikácia sa od svojich prostých začiatkov stále príliš nevyvinula a konkurencia, ako aj Wunderlist majú stále navrch. Už čoskoro by sa to ale mohlo zmeniť.

Komunitná stránka Microsoft To-Do UserVoice, kde sa používatelia môžu podeliť o svoje postrehy a nápady ako aplikáciu vylepšiť, konečne zaznamenala výraznejšiu aktivitu zo strany Microsoftu. Viacero návrhov na pridanie funkcií bolo približne pred dvomi týždňami označených ako „začaté“ a vývojári by sa im teda mali naplno venovať.

Konkrétne ide o integráciu s digitálnou asistentkou Cortana, možnosť zdieľať vytvorené zoznamy a spolupracovať na nich, či podporu pre vytváranie čiastkových úloh. Potvrdené bolo zároveň aj to, že tím aktívne pracuje na aplikácii pre MacOS.

04.02.2018

+