MojWindows

Známa bezpečnostná spoločnosť McAfee zverejnila prostredníctvom obchodu Microsoft Store svoje ochranné rozšírenie pre prehliadač Microsoft Edge.

Doplnok McAfee WebAdvisor má používateľov pri surfovaní na webe chrániť pred rôznymi hrozbami a nástrahami, či už ide o malvér alebo snahu o neoprávnené získanie citlivých údajov. Ochrana funguje v reálnom čase a podľa tvorcu nemá žiaden dopad na rýchlosť prehliadača.

Ponuka rozšírení pre Microsoft Edge sa za ostatné mesiac pomaly ale isto rozširuje, pričom Microsoft koncom roka informoval, že veľká pozornosť sa venuje tomu, aby bola zachovaná vysoká miera kvality. To má byť hlavným dôvodom prečo je ich dostupné len obmedzené množstvo.

McAfee WebAdvisor podľa popisu v obchode používateľa chráni trojicou vrstiev

  • Do podporovaných vyhľadávačov umiestni červené, žlté alebo zelené hodnotenie bezpečnosti priamo k výsledkom vyhľadávania, aby používateľ vedel, ktorý z odkazov vedie na bezpečný web.
  • Automaticky blokuje väčšinu potenciálne nebezpečných stránok ešte predtým, ako by mohli vykonať nechcený úkon, pričom zobrazí upozornenie o možných rizikách.
  • Obsah sleduje aj na legitímnych stránkach a pokiaľ identifikuje riziko, automaticky ho zablokuje.

Náš tip
Ako nainštalovať a spravovať rozšírenia pre Microsoft Edge | Návod

21.02.2018

+