MojWindows

Zatiaľ čo ešte stále čakáme na sľúbený príchod aplikácie iTunes do obchodu Microsoft Store, spoločnosť Apple pristupuje k ukončeniu jej podpory pre staršie operačné systémy Windows.

Na oficiálnych stránkach služby je po novom uvedené, že 25. mája budú zároveň zavedené bezpečnostné zmeny, ktoré na operačných systémoch Windows XP a Windows Vista zabránia ďalšiemu prístupu k obchodu iTunes Store.

Dôvod za týmto rozhodnutím je jednoduchý. Uvedené systémy už nie sú zo strany Microsoftu podporované, čo môže predstavovať bezpečnostné riziko. Najnovšiu verziu iTunes na nich nebude možné nainštalovať, s čím súvisí aj spomínané zablokovanie prístupu k digitálnemu obchodu.

Apple uvádza, že staršie verzie aplikácie iTunes sa síce budú dať používať naďalej, no nebude cez ne možné uskutočňovať ďalší nákup, ani opätovné sťahovanie zakúpeného obsahu. Digitálny obsah, ktorý sa ale už v zariadení nachádza bude možné naďalej prehrávať. Aplikácia bude oficiálne podporovaná len na operačných systémoch Windows 7 a novších.

Táto zmena sa pravdepodobne dotkne len mizivého počtu používateľov, nakoľko nájsť ľudí, ktorí používajú Windows XP v kombinácii s aplikáciou iTunes je dosť náročnou úlohou. K ukončeniu podpory svojich aplikácií pre spomínané systémy v ostatnej dobe pristúpili aj Firefox, Google, či Blizzard.

iTunes

Náš tip
Huawei MateBook X – rámikový minimalista s unikátnou webkamerou
26.02.2018

+