MojWindows

Značka HyperX do predaja uviedla novú klávesnicu HyperX Alloy Elite RGB, ktorá stavia na základoch svojej predchodkyne HyperX Alloy Elite a prvýkrát bola prezentovaná ešte na veľtrhu CES 2018. Novinka predstavuje pre HyperX významný míľnik, nakoľko je to jej prvý produkt s podporným softvérom NGenuity.

Klávesnica má zliatinové telo a využíva špičkové spínače Cherry MX vo všetkých troch štandardných variantoch, teda RED, BLUE a aj BROWN, doplnené o samostatné RGB podsvietenie a pamäťový čip pre ich správu. Podsvietenie pre umocnenie svetelných efektov dostali aj ovládacie tlačidlá pre médiá a klávesy funkčných režimov.

Výrobca uvádza, že na základe odozvy od majiteľom predošlého modelu pristúpil k zachovaniu opierky, priechodného USB 2.0 portu, aj opleteného kábla pre pripojenie.

Spomínaná aplikácia NGenuity umožňuje vytvoriť ľubovoľný počet profilov klávesnice pre rôzne aplikácie a ponúka jednoduchú tvorbu makier pre klávesové skratky. Do integrovanej pamäte vo vnútri HyperX Alloy Elite RGB je potom možné nahrať až tri z týchto profilov a následne ich použiť kdekoľvek na inom PC už bez nutnosti inštalácie softvéru.

Rovnaký softvér umožní v budúcnosti ovládanie podsvietenia a nastavenia citlivosti taktiež u myši HyperX Pulsefire Surge RGB. Tá by podľa plánu mala doraziť do obchodov v druhom štvrťroku tohto roku.

Klávesnica zároveň ponúka Anti-ghosting, N-key rollover a game mode, ktorý zabráni náhodnému stlačeniu klávesy WINdows a podľa nastavenia užívateľa vyradí aj niektoré klávesové skratky, ako napríklad ALT + F4, alebo CTRL + TAB.

HyperX Alloy Elite RGB

Technická špecifikácia HyperX Alloy Elite RGB

Mechanické spínače:

– CHERRY MX RGB Blue (modré): clikacie, aktivačná sila 50cN

– CHERRY MX RGB Brown (hnedé): hmatové, aktivačná sila 45cN

– CHERRY MX RGB Red (červené): lineárne, aktivačná sila 45cN

Podsvietenie: RGB

– Klávesy: 16 777 216 farieb

– Svetelná lišta: 2 500 000 farieb

– Multimediálne tlačidlá: 6 000 000 farieb

Svetelné efekty: RGB nastaviteľné pre jednotlivé klávesy + 4 úrovne jasu

Vstavaná pamäť: pre 3 profily

Pripojenie: USB 2.0 (2 USB konektory)

Priechodné USB 2.0: Áno

Frekvencia hlásení (odozva): 1.000 Hz

Anti-ghosting: 100%, režim N-key Rollover

Ovládanie multimédií: Áno

Herný režim: Áno

Kábel: Odnímateľný, opletený s dĺžkou 1,8 m

Kompatibilné OS: Windows 10, 8.1, 8, 7

Rozmery (š × v × h): 444 × 37,40 × 226,80 mm (aj s opierkou pre zápästie)

Hmotnosť (klávesnica s opierkou pre zápästie a káblom): 1.467g

21.02.2018

+