MojWindows

7.2. 2018 – Doplnené informácie o cenách a dostupnosti pre Slovensko.

Headsety pre platformu Windows Mixed Reality sa postupne dostávajú ku koncovým používateľom, no výrobcovia v nich vidia aj potenciál pre využitie vo firemnom prostrední. Spoločnosť HP preto počas podujatia Solidworks World prezentovala svoje riešenie Windows Mixed Reality Headset Pro.

V porovnaní s verziou, ktorú ponúka pre bežných používateľov tu ale nenájdeme žiadne technické vylepšenie. Akurát došlo k úprave po stránke praktickosti pre nasadenie v oblasti, kde headset prejde každodenne rukami množstva ľudí. Textilná výplň okolo tváre používateľa je v tomto kúsku teda vymeniteľná, čo má značne uľahčiť celkovú údržbu.

S výnimkou toho ale nedošlo k žiadnym ďalším zmenám. Osadené sú teda totožné obrazovky s rozlíšením 1440 x 1440 pixelov s podporou frekvencie do 90 Hz, rovnaký mechanizmus pre s otočným kolieskom pre dotiahnutie popruhu, ako aj všetky ďalšie náležitosti.

Sada HP Windows Mixed Reality HMD – Professional Edition bude na Slovensku dostupná od apríla za cenu začínajúcu na € eur bez DPH.

Vynovená pracovná stanica HP Z4 s procesormi Intel Xeon a Intel Core X

Počas podujatia spoločnosť HP informovala, že jej najpredávanejšia pracovná stanica HP Z4 bude k dispozícii aj s novými procesormi Intel Xeon a Intel Core X i7 a i9 a podporou pre osadenie dvoch grafických kariet súčasne.

S cieľom vývojárom uľahčiť vstup do sveta tvorby riešení pre virtuálnu realitu navyše vznikol programový set VR Launch Kit pre Unreal Engine, vytvorený v spolupráci HP a Epic Games. Pomôcť by mal s tvorbou aj optimalizáciou obsahu.

Pracovná stanica HP Z4 s procesorom Intel Core X bude na Slovensku dostupná od konca marca za cenu začínajúcu na 999 € bez DPH. Pracovná stanica HP Z4 Workstation s procesorom Intel Xeon je dostupná už teraz od 1190 € bez DPH.

Náš tip
Pracovná stanica HP Z8 G4 je tým najvýkonnejším, čo na trhu nájdete

Služba „Device as a Service“ aj pre virtuálnu realitu

Ohlásené bolo aj rozšírenie služby „Device as a Service“, v rámci ktorej budú pre firmy ponúkané kompletné riešenia zahŕňajúce technickú podporu, softvér aj hardvér potrebné pre využívanie virtuálnej reality.

V ponuke sa majú objaviť napríklad veci ako pracovné stanice Z240, Z4, Z6 a Z8, stolové počítače EliteDesk 800 Tower navrhnuté špeciálne pre firemný sektor, či mobilné pracovné stanice ako ZBook 17 G4 a HP Z VR Backpack G1.

Zdroj: HP

07.02.2018

+