MojWindows

Pre používateľov smartfónov s mobilnou desiatkou, ktorí sú ešte stále v rámci ponuky programu Windows Insider zaradení do okruhu „Fast“, bola v uplynulých dňoch vydaná nová verzia systémovej aplikácie „Fotografie“.

S prihliadnutím na to, že Microsoft už nemá záujem o vydávanie nových testovacích zostáv tohto systému ide o značné prekvapenie, navyše portál WindowsCentral uvádza, že nová verzia 18011.13438.0 aplikácie bola pre smartfóny v skutočnosti zverejnená len nedopatrením. Je preto veľmi otázne, či sa reálne dostane aj k bežným používateľom. Nech už je v tomto prípade pozadie situácie akékoľvek, zverejnená verzia prináša niekoľko funkcií pre úpravy fotografií a čiastočne aj videí, na ktoré sme doteraz boli zvyknutí z počítačov.

Pri úprave fotografií je možné používať rôzne filtre, digitálny atrament, písať text a ďalšie drobné vychytávky. Značne sa zmenilo aj rozhranie aplikácie, kde pribudli aj nové tlačidlá pre prechod do režimu celej obrazovky a spustenie prehrávania. Po úpravách sa celkové rozhranie aplikácie až nápadne podobá tomu z verzie pre počítačov.

Podľa dostupných správ ale množstvo používateľov hlási problémy s používaním tejto novej verzie, nakoľko aplikácia reaguje so značnou odozvou a dokonca má problémy korektne reagovať na zadané vstupy.

Náš tip
Fotoaparát sa v rámci Redstone 4 dočká poriadnych zmien, paradoxne pre počítače

Zdroj: WindowsCentral

12.02.2018

+