MojWindows

Zatiaľ čo si Acer už mesiace veselo predáva svoj headset pre virtuálnu realitu Windows Mixed Reality, produkty niektorých výrobcov ešte len teraz mieria na pulty obchodov. Príkladom je spoločnosť ASUS, ktorá s predajom začína ako posledná zo všetkých partnerov projektu. Headset s názvom Windows Mixed Reality Headset HC102 sa po dlhom čakaní dostáva do obehu v USA za cenu 429 dolárov.

Aj tento kúsok ponúka rovnaké technické špecifikácie ako produkty ostatných výrobcov a rovnako je súčasťou balenia aj dvojica pohybových ovládačov. Jediné čím sa prvá generácia headsetov z produkcie rôznych výrobcov od seba vôbec odlišuje je dizajnové prevedenia, a s tým súvisiace veci ako hmotnosť a teoreticky aj pohodlie pri používaní. Musíme však uznať, že kúsok od spoločnosti ASUS sa môže pochváliť skutočne unikátnym futuristickým dizajnom.

Z pohľadu technických parametrov sa o zobrazovanie obsahu stará dvojica LCD obrazoviek veľkosti 2,89 palcov s rozlíšeniami 1440 x 1440 pixelov a obnovovacou frekvenciou do 90 Hz. K počítačom sa headset pripája pomocou USB 3.0 a HDMI 2.0. Priamo v okuliaroch je zabudovaný aj 3,5 mm konektor pre pripojenie slúchadiel a mikrofónu.

S otázkou o dostupnosti a cene pre slovenský trh sme sa obrátili na tunajšie zastúpenie spoločnosti, článok budeme aktualizovať.

Náš tip
Windows Mixed Reality PC Check overí kompatibilitu vášho zariadenia | Aplikácie
22.02.2018

+